TORNADA PROGRESSIVA A LA NORMALITAT

L'Hospital de Viladecans redueix els pacients ingressats amb coronavirus i recupera les operacions programades

El centre, que aquest dilluns només té cinc pacients ingressats per Covid-19, també està incrementant progressivament l'activitat ambulatòria

La seva directora, Montse Oliveras, insta la ciutadania a «no abaixar la guàrdia» i a seguir les directrius sanitàries «per evitar un repunt de la pandèmia»

foto 3377200

foto 3377200

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital de Viladecans (Baix Llobregat) compta aquest dilluns amb cinc pacients ingressats per coronavirus, la xifra més baixada des de l’inici de la pandèmia, i tots estan en una unitat específica reservada per a ells. Aquesta nova situació ha permès al centre reprendre l’activitat quirúrgica programada, que fins ara era limitada a operacions oncològiques i urgents.

Ara, progressivament, s’estan reprenent la resta d’intervencions, prioritzant la cirurgia major ambulatòria en tres dels cinc quiròfans. Alhora el centre està recuperant també l’activitat ambulatòria, que es va reprendre el 22 d’abril. Actualment, el nombre de consultes en algunes especialitats és de gairebé el 50% respecte al període anterior a la pandèmia.

Des de l’Hospital de Viladecans han remarcat que, per evitar contagis, la tornada a la normalitat s’està fent extremant les mesures de seguretat. Així, tots els pacients que entren al centre han de portar mascareta quirúrgica, mantenir la distància de seguretat i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

No abaixar la guàrdia

També es demana als pacients que vinguin sols i, si no és possible, que ho facin acompanyats d’una sola persona, i sobretot que siguin puntuals. D’altra banda, les visites a persones ingressades també continuen limitades.

Notícies relacionades

La directora del centre, Montse Oliveras, ha recordat que «la Covid-19 és una malaltia comunitària i no hospitalària, i per això, és molt important extremar mesures, no només als centres sanitaris, sinó en totes les activitats quotidianes». Oliveras ha demanat «no abaixar la guàrdia i seguir les directrius que marquen les autoritats sanitàries per evitar un repunt de la pandèmia».

Més notícies de Viladecans en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA