Vida saludable

Viladecans, entre les ciutats guanyadores dels premis Ciutat Verda Europea 2025

Les ciutats guardonades amb el títol ‘Fulla Verda’ rebran una recompensa de 200.000 euros

Viladecans, entre les ciutats guanyadores dels premis Ciutat Verda Europea 2025

ayuntamiento de viladecans

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Viladecans (Baix Llobregat) ha sigut una de les ciutats guardonades, juntament amb Vílnius (Lituània) i Treviso (Itàlia) dels premis Ciutat Verda Europea 2025 i, en concret, la ciutat catalana, com a guanyadora de la ‘Fulla Verda’, se centrarà en dos objectius paral·lels: la transició ecològica i el foment d’un estil de vida saludable.

El jurat va reconèixer que, a Viladecans, els residents i les parts interessades a diferents nivells van participar en diversos processos de presa de decisions, i que la ciutat ha realitzat «importants avenços en energies renovables i eficiència energètica».

Així, mentre que el títol de ‘Fulla Verda Europea’ del 2025 ha recaigut en Viladecans i Treviso, Vílnius agafarà el relleu a Tallinn (Estònia) com a pròxima Capital Verda Europea del 2025.

Les dues ciutats guanyadores de la ‘Fulla Verda’, Viladecans i Treviso, van impressionar el jurat pels seus «enfocaments únics» per implicar les seves comunitats en la transició ecològica i va coronar Vílnius com a Capital Verda pel seu compromís amb un futur sostenible, inclòs l’objectiu d’arribar a ser climàticament neutra el 2030.

Els guanyadors rebran una subvenció per continuar recolzant els seus esforços ecològics: un premi de 600.000 euros per a Vílnius, Capital Verda, i de 200.000 euros per a Viladecans i Treviso, ciutats de la ‘Full Verda’.

Notícies relacionades

Aquest any, un total de 14 ciutats optaven als premis i un jurat internacional de set experts independents en sostenibilitat urbana va avaluar cada candidatura i va preseleccionar cinc ciutats finalistes.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans