DANSA ALS CARRERS

El festival de dansa Quinzena Metropolitana s'amplia a nou ciutats de l'àrea de Barcelona

El Prat, Sant Cugat i Viladecans s'afegeixen a aquesta iniciativa cultural que celebra aquest any la seva segona edició amb el doble d'escenaris i d'espectacles

Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet i Santa Coloma repeteixen aquest any en la iniciativa, que amplia el seu pressupost en 200.000 euros

foto 3462003

foto 3462003

2
Es llegeix en minuts
ACN

Teatres, cines, places, carrers, però també línies de metro i autobusos de l’àrea metropolitana de Barcelona tornaran a omplir-se de dansa entre el 13 i el 31 de març, en una nova edició de Dansa. Quinzena Metropolitana que torna per segon any consecutiu i s’amplia a nou ciutats metropolitanes.

Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet i Santa Coloma, els sis municipis participants de la iniciativa el 2018, se li afegeixen aquest any tres localitats més: el Prat de Llobregat, Sant Cugat i Viladecans. Una suma que es tradueix també en un augment de localitzacions: fins a 127 espais, el doble que l’any passat, acolliran aquest 2019 espectacles de dansa de tots els estils.

També es doblarà el nombre d’activitats, que arribaran a les 194 a tota la regió metropolitana i que inclouran un total de 166 espectacles realitzats per professionals –entre els quals noms com Mal Pelo, La Verona, Thomas Noone Dance, Sol Picó i Israel Galván– i 28 per no professionals.

Durant la presentació d’aquesta nova edició de la Quinzena Metropolitana, que ha tingut lloc aquest divendres, el representant de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Casadesús, ha recalcat el caràcter de festival d’aquest projecte “consistent” que neix amb la voluntat d’ampliar públics i de portar dansa als llocs on habitualment no es programa.

A més, ha ressaltat que una de les prioritats d’aquest any és la programació familiar, a més de la circulació d’espectacles, ja que alguns es repetiran en un parell de municipis. Així mateix, ha assegurat que aquesta edició destaca per la programació d’espectacles fora d’espais teatrals i l’arribada de la dansa al cine, amb 10 sales participants que programaran pel·lícules relacionades amb aquesta disciplina artística.

Més pressupost

Casadesús ha destacat també que, com a novetat, aquesta edició aposta per la coproducció, amb peces com ‘La nuit, nos autres’ (Aina Alegre), ‘Flamingos (Albert Quesada), ‘El nombre’ (Gelabert Azzopardi Compañía da Danza), ‘El amor brujo’ (Israel Galván) i ‘On Goldberg Variations / Variations (Mal Pelo), entre d’altres.

Notícies relacionades

L’espectacle inaugural de Dansa. Quinzena Metropolitana serà ‘Block’, una fusió de dansa i circ de la mà de Motionhouse & NoFit State que serà el tret de sortida al certamen, que abaixarà el teló, igual que l’any passat, amb el ‘Tothom balla,’ una jornada participativa que implicarà les nou ciutats que formen part del festival.

Unes novetats i una ampliació d’escenaris que va de la mà amb un augment pressupostari de 200.000 euros, amb què s’arriba així als 1,4 milions d’euros de pressupost, repartits entre l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona (200.000 euros), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (50.000 euros) i l’Ajuntament de Barcelona (800.000 euros).

Temes:

Dansa