Intoxicacions

Si veus això a les verdures, tira-les immediatament

  • Si veus això al pit de pollastre, tira’l immediatament

  • Si veus això al salmó, tira’l immediatament

  • Si veus això a la pinya, tira-la immediatament

Si veus això a les verdures, tira-les immediatament

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aparició de bacteris pot ser un fet propens a donar-se en aliments frescos, els quals van pràcticament de la terra al plat. De vegades, una neteja superficial de productes com les verdures no és suficient per desfer-se dels microorganismes que puguin contenir, de manera que és especialment important prestar atenció a qualsevol detall que pugui donar-nos pistes sobre el risc que aquests aliments s’han fet malbé.

Tot i que la varietat de verdures és molt àmplia, hi ha certs aspectes que moltes comparteixen quan es troben en mal estat.

Qüestió de colors

El color de les fulles de plantes com l’enciam és un clar indicador de si estàcontaminat. Quan es reblaneixen i hi comencen a aparèixer taques de tonalitats marrons o fosques, significa que el producte ja no és apte per al consum. En aquests casos, cal destacar que una sola fulla contaminada pot afectar la resta de fulles de la bossa, de manera que la millor opció és no prendre riscos innecessaris.

Notícies relacionades

És important no confondre aquests efectes amb la pèrdua de color que pateixen productes com l’alvocat quan entren en contacte amb l’aire, la qual cosa no representa cap inconvenient ni risc per a la nostra salut.

Olors fortes

L’altre gran símptoma que una verdura ja no es troba en bon estat són les aromes que aquestes desprenen. En general, les olors de les verdures són suaus, gairebé impredictibles. En canvi, quan aquests vegetals s’han fet malbé, es fa molt molesta la seva fetor d’alcohol o químic. Si a això s’hi afegeix l’aparició de floridura o un altre dels aspectes esmentats anteriorment, quedarà encara més clar que el consum de l’aliment en qüestió suposa cert risc de patir una intoxicació alimentària.