Intoxicacions

Si veus això a la pasta, tira-la immediatament

  • Si veus això al pit de pollastre, tira’l immediatament

  • Si veus això al salmó, tira’l immediatament

  • Si veus això a la pinya, tira-la immediatament

  • Si veus això a les verdures, tira-les immediatament

Si veus això a la pasta, tira-la immediatament
1
Es llegeix en minuts

A diferència d’aliments com la fruita i la verdura, o la carn i el peix, hi ha certs productes com la pasta que al no tenir aigua es deterioren més lentament. Això no s’ha de confondre amb l’absència d’una data de caducitat, ja que tant la pasta com l’arròs, que se solen emmagatzemar durant llargs períodes, també disposen d’una data de consum preferent. Cal destacar que, més que un risc per a la salut, aquesta data indica la pèrdua d’alguna de les propietats originals del producte.

De tota manera, més enllà d’aquesta dada que apareix especificada a l’etiqueta de cada paquet, hi ha altres indicadors en els quals ens podem fixar per confirmar si un aliment s’ha fet malbé o no.

Vista i olfacte

Abans que res, és important distingir la pasta fresca d’altres productes, ja que la primera sí que caduca al cap de pocs dies d’haver-la preparat o d’haver obert el paquet.

Notícies relacionades

Quant a la pasta seca, es pot deteriorar per l’efecte de la humitat si no es guarda en un recipient hermètic. En cas de ser així, l’aparició de floridura o serradures (polsina) serà una evidència que el producte està en mal estat.

L’olfacte és l’altre sentit que ens pot ajudar a detectar si la pasta ja no és comestible. Així, doncs, la fetor irritant i forta, allunyada de la farina o l’ou, serà un indicador clar que la pasta s’ha podrit.