Intoxicacions

Si veus això al batut, tira’l immediatament

  • Si veus això al pit de pollastre, tira’l immediatament

  • Si veus això al salmó, tira’l immediatament

  • Si veus això a la pinya, tira-la immediatament

  • Si veus això a les verdures, tira-les immediatament

Si veus això al batut, tira’l immediatament
1
Es llegeix en minuts

Els batuts són un producte que barreja determinades fruites i verdures amb begudes com la llet o el suc, de manera que la presència de bacteris en aquestes matèries primeres pot derivar en un risc al prendre els batuts. Així, doncs, en cas de preparar un ‘smoothie’ de manera casolana, és imprescindible revisar que tots aquests aliments estan en bon estat, a més de seguir algunes mesures higièniques.

Estat dels ingredients

Abans que res, és important remarcar que els indicadors que un producte està en mal estat varien segons si és líquid o sòlid. Mentre que les fruites acostumen a reblanir-se i a patir l’aparició de taques marrons, la llet i el suc tendeixen a desprendre olors fortes que evidencien que s’han fet malbé. En el cas de les peces de fruita, es poden tallar per aprofitar les parts que no han patit danys i rebutjar les que s’han podrit.

Malgrat que aparentment no estigui en mal estat, és recomanable fregar amb un raspall net les fruites o verdures més dures, per evitar que la brutícia o els bacteris es transfereixin des de la superfície al pelar-les o tallar-les.

Mantenir-ho tot net

Notícies relacionades

La millor manera de prevenir intoxicacions passa per prendre mesures higièniques de precaució. Per això, abans de començar a manipular qualsevol fruita, s’han de netejar les mans. A continuació, també s’han de rentar els aliments que s’inseriran a la batedora.

Finalment, però no menys important, també és indispensable assecar els productes amb un drap net després d’haver-los rentat, per tal de reduir la possibilitat que proliferin bacteris o altres microrganismes que es trobin a la superfície.