Menys avaries

¿Quins són els electrodomèstics més fiables i duradors, segons l’OCU?

Un estudi de l’organització calcula la vida mitjana útil de frigorífics, rentadores, rentaplats i assecadores

¿Quins són els electrodomèstics més fiables i duradors, segons l’OCU?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha deixat evidència de les grans diferències que hi ha entre la durabilitat dels electrodomèstics segons la seva marca. L’informe, publicat el novembre de 2022, va comparar la vida mitjana útil de frigorífics, rentaplats, assecadores i rentadores, seleccionant quines eren les firmes que tenen menys avaries.

Al document, que recull l’experiència de més de 68.000 usuaris de Bèlgica, França, Itàlia, Portugal i Espanya, es destaca que, tot i que suposi un desemborsament important de diners, escollir bé quin aparell es compra pot suposar un gran estalvi a llarg termini.

Marques més fiables

Després de preguntar a milers de socis quant temps els havia durat el seu anterior electrodomèstic i calcular la vida mitjana útil de cada marca, l’OCU va seleccionar quines són aquelles amb més durabilitat.

Per damunt de tot, hi ha Miele, una marca que sobresurt amb diferència en rentadores i assecadores. En els dos electrodomèstics, el fabricant alemany arriba als 16 anys de mitjana, a més de 15 anys de durada en rentaplats i 14 en frigorífics. D’aquesta manera, l’estudi constata que els aparells d’aquesta firma poden arribar a ‘viure’ fins a nou anys més que les marques amb menor durada.

Altres companyies que també destaquen són Panasonic, la que menys s’avaria en frigorífics, i General Electric, la més fiable en la mateixa categoria. Quant a rentadores, Beko i Balay sobresurten per sobre de la resta, mentre que Siemens fa el mateix amb els rentaplats i Zanussi amb les assecadores.

Avaries més habituals

Notícies relacionades

L’estudi també va permetre conèixer quines són les avaries més habituals en cada tipus d’electrodomèstics, advertint també els seus punts febles. Les principals fallades dels frigorífics es troben en el sistema No Frost, el control de temperatura i el tancament de portes. Per la seva banda, l’assecatge i les corretges són l’epicentre de les avaries en assecadores.

A les rentadores, el filtre, el centrifugat i la porta solen ser els causants dels desperfectes més comuns, mentre que els problemes de funcionament dels rentaplats solen residir en la seva circulació i desaigüe.

Temes:

OCU Estalvi