Cosmètics

Avís de l’OCU: aquestes són les marques de màscares de pestanyes que contenen substàncies perilloses

L’organització de consumidors alerta de la presència de níquel i formaldehid en alguns d’aquests cosmètics

Avís de l’OCU: aquestes són les marques de màscares de pestanyes que contenen substàncies perilloses

123rtf

1
Es llegeix en minuts

Una anàlisi de 14 màscares de pestanyes feta per un equip de professionals sanitaris de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha revelat que hi ha alguns d’aquests productes que no ofereixen prou garanties de seguretat, ja que inclouen en la seva composició rastre de substàncies expressament prohibides en aquesta mena de cosmètics, com el formaldehid i el níquel.

Tres d’aquests cosmètics es considera que superen els límits admissibles per a la salut dels consumidors.

Presencia de níquel

Segons ha explicat l’OCU, «el níquel és un metall pesant, prohibit en cosmètica, que en contacte amb la pell pot induir problemes de sensibilització i desencadenar al·lèrgies. El límit admissible és de 5 ppm (parts per milió)». Les marques que, segons l’anàlisi, sobrepassen aquest límit són:

  • Maxfactor Divine Lashes, que conté 8 ppm de níquel.

  • Deliplus Maxi Volumen, de Mercadona, que conté 6 ppm de níquel.

Presència de formaldehid

Sobre el formaldehid, l’OCU ha explicat que és «un possible cancerigen que a més pot induir problemes de sensibilització a la pell, està prohibit en cosmètics, per la qual cosa no hauria d’estar present en aquests productes». Tot i així, l’entitat de consumidors ha indicat que «les últimes opinions científiques establim un límit admissible de 10 ppm». En aquest cas és una marca la que supera aquesta barrera.

  • Le Volume, de Chanel, que conté una quantitat de 12 ppm formaldehid.

Notícies relacionades

L’OCU ha volgut denunciar la laxitud del Reglament de Cosmètics de la Unió Europea, que tot i que inclou una llista de substàncies prohibides en cosmètics, admet la seva presència com a rastre si no s’han afegit deliberadament, no hi ha mitjans tècnics per eliminar-les i els fabricants no tenen indicis que el seu producte causi danys.

Segons l’organització de defensa del consumidor, «aquesta normativa laxa prioritza els interessos de les empreses cosmètiques per sobre de la seguretat dels usuaris» i ha reclamat que la Comissió Europea fixi uns límits màxims admissibles per aquestes substàncies tòxiques.