ALEGRIA PASTAFARI

El Monstre de l'Espagueti Volador ja és una religió

Holanda reconeix aquesta creença, després que Nova Zelanda també hagi legalitzat les seves bodes

 

  / TWITTER

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si t'agrada menjar pasta, beure cervesa i parlar una miqueta de fe, tu també podries ser un acòlit de l'església del Monstre de l'Espagueti Volador. La broma és una creença bastant estesa al Vell Continent, i també al nou, i, des de dimarts passat és una religió més, legalment reconeguda, a Holanda. Els pastafaris, que és com s'anomenen els que creuen en la paraula del 'profeta' Bobby Henderson, el fundador d'aquesta creença que promou la tolerància, han celebrat la bona nova a les xarxes socials tal com exigeix el ritu: amb un colador al cap.

Dimarts passat, per fi, i després d'uns quants anys d'espera, la Cambra de Comerç holandesa va estendre el certificat oficial pel qual l'església del Monstre de l'Espagueti Volador era reconeguda com a religió. Religió, sí. I paròdica, també.

Holanda no és l'únic país amb pastafaris. De fet, la creença va sorgir el 2005 de la mà del nord-americà Bobby Henderson, que va iniciar una protesta per la decisió del consell d'educació de l'estat de Kansas de permetre que s'ensenyés la teoria del disseny intel·ligent juntament amb la teoria de l'evolució (doctrina creacionista, basada en la creació del món per Déu, en detriment de la teoria de l'evolució de Darwin).

Henderson va parodiar el "disseny intel·ligent", que defensa que l'univers va ser concebut per un ens superior i rebutja la selecció natural, mitjançant la creació d'un déu en forma d'espaguetis entrellaçats amb dues mandonguilles. També va sol·licitar que el pastafarisme, que proclama que el Senyor Tallarinesc va crear l'Univers després d'una borratxera, s'ensenyés també a les classes de ciència.

SÍMBOLS

Entre els símbols d'aquesta religió a Holanda hi ha la forquilla per menjar espaguetis i les seves oracions han d'acabar en "RAmen" o "r'Amen" (joc de paraules entre els fideus ramen --una mena de pasta japonesa-- i amén). No obstant, les diferents congregacions pastafaris defensen tesis lleugerament diferents. Algunes, com la nord-americana, defensen que el paradís està ple de volcans de cervesa i ballarins de 'striptease', que també habiten l'infern, encara que en aquest cas amb malalties venèries.

CASAMENTS LEGALS PER AQUEST RITU

Una d'aquestes importants congregacions està a Nova Zelanda, país que des del desembre passat accepta legalment els casaments de l'Església del Monstre de l'Espagueti Volador. Des del mes vinent, els enllaços seran, a més, "legalment vinculants".

Notícies relacionades

Els pastafaris neozelandesos tenen la particularitat respecte a altres grups de la mateixa religió que creuen que el Senyor Tallarinesc és intersexual i hermafrodita. 

SOBRETOT, IRONIA

De totes maneres, i per tranquil·litzar-ne alguns, els seguidors d'aquesta peculiar fe defensen les seves creences sense ocultar la seva ironia; el seu objectiu és promoure el pensament racional i la tolerància. "Creiem que el canvi pot arribar a través del riure en lloc de la violència religiosa tradicional", defensa la 'ramen' superior neozelandesa, en una crítica encoberta a l'extremisme religiós.

Temes:

Religió