ACTIVAT EL PLA ALLAUCAT

Alerta per risc màxim d'allaus a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà

Protecció Civil qualifica el risc de 5 graus sobre 5 de possibles, ja que segueixen les nevades i augmenta la intensitat del vent

Manté el nivell de prealerta del pla Procicat per forts vents a Tarragona i les Terres de l'Ebre

Zones del Pirineu de Catalunya en alerta per perill d’allaus.

Zones del Pirineu de Catalunya en alerta per perill d’allaus. / ICGC

1
Es llegeix en minuts
ACN / BARCELONA

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí la fase d'alerta del pla especial d'emergències per allaus a Catalunya (Allaucat) pel perill d'allaus a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha qualificat amb el grau de molt fort (5 sobre una escala màxima de 5) el perill d'allaus en aquesta zona. El risc és perquè continuen les nevades i augmenta la intensitat del vent del nord, previst per al migdia.

El vent sobrecarregarà els vessants orientals i es poden produir allaus de grans dimensions que poden arribar al fons de la vall i ser destructives per l'efecte aerosol, propi de neus molt fredes i lleugeres com l'actual.

Notícies relacionades

Protecció Civil manté el nivell de prealerta del pla Procicat per forts vents a Tarragona i a les Terres de l'Ebre i, a partir del migdia, també al Pirineu. A més, es manté el nivell de prealerta del pla Neucat per nevades al Pirineu Occidental i puntualment en cotes altes de les Terres de l'Ebre.

INCIDÈNCIES

La C-142b entre Vaquèira i pla de Beret està tallada per risc d'allaus, igual que la C-28 de Vaquèira a Casa Sastrada i la GIV-5264 a l'altura de Vilallonga de Ter. Per accedir al port de la Bonaigua és obligatori circular amb cadenes.