Sèries

Les sorpreses més grans de les nominacions dels Emmy 2020

Els premis han deixat algunes eleccions i absències inesperades en les seves categories principals

zentauroepp54980676 file   in this july 12  2018  file photo  emmy statues appea200918183427

zentauroepp54980676 file in this july 12 2018 file photo emmy statues appea200918183427 / Chris Pizzello

3
Es llegeix en minuts
M. G.

Ara que ja coneixem els nominats dels Premis Emmy el 2020, cal analitzar quines sorpreses ha deixat l’elecció de l’Acadèmia d’Arts i Ciències de la Televisió. Aviat es coneixeran els guanyadors dels premis en una de les gales més atípiques de la història dels Emmy. I és que l’esdeveniment es portarà a terme de manera virtual a causa del coronavirus, per la qual cosa el mestre de cerimònies, Jimmy Kimmel, connectarà des del Microsoft Theatre de Los Angeles amb les cases dels guanyadors de la nit.

Malgrat la gran varietat de sèries nominades, la 72a edició dels Premis Emmy arriba amb algunes sorpreses i també amb algunes absències que van indignar més d’un espectador.

Una sí i una altra no

La nominació de Jennifer Aniston en la categoria de Millor Actriu de Drama no ha sorprès a ningú, ja que, a principis d’any, va ser nominada als Globus d’Or pel seu paper en ‘The Morning Show’. La novetat és que és la primera vegada en la seva carrera que és candidata a portar-se l’Emmy en aquesta categoria, ja que en anys anteriors havia sigut sis vegades nominada a Millor Actriu de Comèdia, cinc vegades per ‘Friends’, de les quals va guanyar en una ocasió.

La seva companya de repartiment, Reese Witherspoon, no ha tengut la mateixa sort, ja que no ha sigut nominada ni per ‘The Morning Show’, ni per ‘Little Fires Everywhere’, ni per la segona temporada de ‘Big little lies’, convertint-se, així, en una de les grans absents de les nominacions.

Per rematar amb ‘The Morning Show’, malgrat ser present en nou categories, no és candidata a guanyar l’Emmy a Millor Sèrie de Drama.

¿La segona més jove de la història?

L’estrella del drama adolescent de HBO, ‘Euphoria’, és un talent en ascens per als votants de l’Acadèmia de la Televisió. Interpretant a la drogoaddicta Rue, Zendaya va mostrar el seu rang dramàtic, i va ser recompensada, assegurant una cobejada nominació com a actriu principal, deixant fora de la competència Nicole Kidman i Elisabeth Moss, guanyadores de l’Emmy en altres edicions.

Sens dubte, una sorpresa que en va alegrar molts. De guanyar l’estatueta, Zendaya, de 24 anys, es convertiria en la segona actriu més jove en emportar-se el reconeixement. La més jove fins al moment és America Ferrera, que el 2007 va guanyar per ‘Ugly Betty’ amb 23 anys.

El sorprenent gir d’‘Ozark’

Era d’esperar que ‘Ozark’ obtingués una candidatura a Millor Sèrie de Drama, igual com ho era les nominacions de Jason Bateman, Laura Linney i Julia Garner a millor actor i millors actrius, respectivament. Però rebre 18 nominacions ha superat les expectatives de tots els productors i de l’equip creatiu de la ficció de Netflix.

Les grans absències

D’altra banda, hi ha sorpreses quant a absències en la llista de nominats, ja que en les principals categories es troben a faltar diversos títols i noms que han despertat l’interès de la crítica durant l’any. Potser, la baixa més sonada és la d’‘Homeland’, que només ha aconseguit colar-se en Millor Direcció de Drama amb el seu últim episodi, ‘Prisoners of war’. Molts fanàtics reclamen la presència de Claire Danes i Mandy Patinkin com a Millor Actriu i Millor Actor de Drama, respectivament.

Notícies relacionades

Així mateix, la nominació de ‘Better Call Saul’ a Millor Sèrie de Drama i el reconeixement a Giancarlo Espósito com a Millor Actor de Repartiment no és cap novetat. El que ha ofès, i molt, als fanàtics del spin-off de ‘Breaking Bad’ és les absències de Bob Odernkirk (Jimmy/Saul), Rhea Seehorn (Kim) i Jonathan Banks (Mike) en la llista de nominats dels Emmy.

Finalment, l’absència de David Harbour va fer parlar els fans de ’Stranger Things’. L’actor que dona vida a Jim Hopper havia sigut nominat per les seves actuacions en les primeres dues temporades i és inexplicable que no hagi obtingut cap candidatura per aquesta tercera entrega, que, sense cap dubte, va ser el millor d’Harbour en la sèrie.