A tot Espanya

Sanitat no pot cobrir 473 destinacions per a MIR

Sanitat no  pot cobrir 473 destinacions  per a MIR
1
Es llegeix en minuts
Nieves Salinas
Nacho García
Nacho García

Periodista

Especialista en Periodisme de dades

Ubicada/t a Girona

ver +

La segona crida feta pel Ministeri de Sanitat per cobrir les 473 places de metges interns residents (MIR) que van quedar vacants en la convocatòria ordinària, 459 d’aquestes en l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, ha finalitzat sense èxit. S’han cobert les places de Medicina Preventiva i Salut Pública (12) i Medicina del Treball (2), però tornen a quedar desertes 246 places de metges de família.

Sanitat va informar que s’han adjudicat, en crida ordinària i extraordinària, 8.522 places, el 97% de les ofertes. A la crida extraordinària o repesca van ser convocades 3.460 persones aspirants, que havent superat la puntuació mínima, no havien sigut adjudicatàries de plaça en la crida ordinària. En aquesta crida es va ampliar la quota de persones extracomunitàries fins a les 850 places, 355 places més.

Notícies relacionades

L’últim torn del procés d’adjudicació de les 8.772 places de Medicina ofertes aquest any, que va arrencar el passat dia 8, va acabar el 19 amb el 75% d’aquestes places triades pels aspirants, que aquest any arribaven als 10.922. Segons l’ordre de Sanitat, els aspirants a qui s’adjudiqui una plaça en prendran possessió als seus centres entre els dies 6 i 7 de maig del 2024. El 7 de maig és l’arrencada de la formació.

Per comunitats autònomes, en la repesca, Extremadura (amb 49) és la que té més vacants, seguida de Castella i Lleó (47), Galícia (42), Andalusia (39), Catalunya (22) i Aragó (amb 17). A l’extrem contrari hi ha el País Basc (7), Astúries (4) i Castella-la Manxa, amb cap plaça deserta.