GUARDONS

Premis Emmy 2020: les opcions de les sèries favorites

Netflix ha batut el rècord de candidatures, però una producció d'HBO, 'Watchmen', és la més nominada

jmdiaz54278977 this image released by hbo shows brian cox as logan roy in a200801132649

jmdiaz54278977 this image released by hbo shows brian cox as logan roy in a200801132649

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acabat el regnat de ‘Joc de trons’, acabada (de moment) la monocultura televisiva, els premis Emmy d’aquest any seran segurament oberts i estaran bastant repartits. El que és clar és la consolidació de Netflix com a gegant de l’entreteniment: la plataforma de Sarandos i Hastings ha reunit 160 nominacions, batent el rècord de les 107 d’HBO.

’Watchmen’ (26 nominacions)

El guionista Damon Lindelof ha eixamplat una mitologia clau dels còmics per donar cabuda a preocupacions de la trista rellevància del supremacisme blanc o els excessos policials. L’Emmy a millor sèrie limitada sembla cantat. I tampoc seria estranya una estatueta per a l’actriu Regina King, si tenim en compte que ja en porta tres en els últims cinc anys.


’La meravellosa Sra. Meisel’ (20 nominacions)

Els votants de l’acadèmia televisiva semblen continuar veient aquesta premiadíssima comèdia (o agredolça sèrie sobre comèdia), tot i que hagi caigut en cert estancament creatiu, segons admeten fins i tot fans antics. En aquesta edició podria perdre davant ‘Schitt’s Creek’, perquè no hi ha res que agradi més a Hollywood que la història d’un cabaler que acaba triomfant.


’Ozark’ (18 nominacions)

En la secció de drama, totes les mirades estan posades sobre ‘Succession’, però alerta amb aquest ‘thriller’, molt vist i estimat, sobre un consultor financer (Jason Bateman) obligat per la Màfia a mudar-se amb la seva família a un indret aparentment tranquil. A la tercera temporada, Laura Linney ha fet tota una exhibició com a dona perillosament proactiva.


’Succession’ (18 nominacions)

La saga dels Roy, família (molt Murdoch) al capdavant d’un imperi mediàtic, és alhora un drama cruelment divertit i una comèdia amb parts dolorosament emocionals; de vegades, les dues coses alhora. Mereix tots i cada un dels 18 Emmys als que està nominada. Dels seus molts intèrprets nominats, els que semblen tenir més opcions són Brian Cox i Jeremy Strong.


’The Mandalorian’ (15 nominacions)

Era fàcil esperar les seves moltes nominacions tècniques, però potser no tant la seva merescuda candidatura a millor sèrie dramàtica. En dies en què es confon gravetat amb importància, o en què els capítols d’una sèrie poden superar l’hora, que aquest juganer i concís ‘western’ espacial brilli tan amunt és una raresa digna d’aplaudiment. Baby Yoda s’ho mereix tot.


’Schitt’s Creek’ (15 nominacions)

Aquesta petita comèdia canadenca no va fer gaire rebombori a l’arribar a Pop TV, però tot va canviar quan va passar a engrossir el catàleg de Netflix (als EUA; aquí es pot trobar a Movistar+). Aquesta odissea d’una família rica vinguda a menys, creació del gran Eugene Levy i el seu fill Dan, s’ha acomiadat convertida en petit fenomen popular i crític.


’The crown’ (13 nominacions)

D’aquesta sèrie s’ha criticat, de vegades, que humanitzi la monarquia, com si humanitzar signifiqués només lloar. Aquí no és així. En la tercera temporada, la Isabel II d’Olivia Colman –que ha aconseguit, gairebé, fer-nos oblidar la seva predecessora, Claire Foy- és una dona devotament lligada al deure constitucional, però capaç de serioses ensopegades humanes i morals.


’Hollywood’ (12 nominacions)

Notícies relacionades

Però pitjors crítiques ha rebut la incompresa ‘Hollywood’ de Ryan Murphy, ucronia festiva (que no recreació fidedigna) segons la qual tampoc hauria sigut tan difícil que les minories es colessin en el sistema d’estudis de Hollywood després de la segona guerra mundial. Sembla factible un Emmy per a Jim Parsons pel seu paper de (veritable i únic) agent de talents.


’Westworld’ (11 nominacions)

El cada vegada més confús ‘thriller’ tecnològic ha rebut, sobretot, nominacions tècniques, però també podrien rebre una estatuetaThandie Newton i Jeffrey Wright, actors que aconsegueixen donar veritat emocional a una història construïda com un ostentós trencaclosques. Ampliar l’acció més enllà dels murs del parc no ha ajudat a engrandir la proposta; més aviat al contrari.