NOVETATS DE PROGRAMACIÓ

La Sexta ho prova amb una altra versió d''El jefe infiltrado'

Antena 3 en va emetre l'adaptació espanyola, però només va durar tres edicions

Imatge del programa ’El jefe infiltrado’, amb treballadors de Domino’s Pizza treballant en un dels forns.

Imatge del programa ’El jefe infiltrado’, amb treballadors de Domino’s Pizza treballant en un dels forns. / LA SEXTA

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO
MADRID

Gairebé tres anys després que Antena 3 l'emetés amb escassíssim èxit, Atresmedia torna a provar fortuna des d'avui (22.30 hores) amb la coneguda i curiosa història d'El jefe infiltrado. Però aquesta vegada ho fa a La Sexta i de la mà d'Eyeworks España, una productora que té la mida presa a l'excadena de Mediapro amb formats tan trencadors com Pesadilla en la cocina ¿Quién quiere casarse com ni hijo? En aquell toc tan naïf que dóna als seus productes confia la cadena de Planeta perquè el nou invent no s'estimbi.

L'intent d'adaptar a Espanya l'estiu del 2011 l'exitós format Undercover boss sota el nom d'El jefe es va encallar al cap de tres programes. Ara reapareix com El jefe infiltrado amb el precedent que la seva versió nord-americana s'hagi convertit en un dels puntals de la programació de Xplora. El descens a l'infern de l'empresari que s'incrusta d'incògnit entre els seus treballadors per conèixer sense intermediaris la realitat del seu negoci ha aconseguit enganxar l'audiència d'aquest canal de documentals d'Atresmedia. No se sap si aconseguirà el mateix en l'horari estel·lar d'una canal generalista.

El director d'antena de La Sexta, Mario López, apunta quatre raons per les quals creu que l'experiment acabarà encaixant a la segona. «La credibilitat actual de La Sexta com a canal innovador; els avantatges de comptar amb una productora com Eyeworks; l'èxit que té a Xplora i haver aconseguit convèncer directius de grans empreses per infiltrar-se marquen les diferències amb el projecte anterior», assegura López, abans que la directora d'entreteniment d'Atresmedia, Carmen Ferreiro, sentenciï: «Aquell programa no seguia totes les premisses del format internacional».

Notícies relacionades

FORTA RESISTÈNCIA / Per a Ferreiro, el més difícil ha estat convèncer grans firmes que «aquesta aventura televisiva no els perjudicarà». «Al final han estat molt generosos, perquè els caps s'han hagut de disfressar de becaris o d'aprenents i fer tota mena de tasques», precisa. El productor executiu, Edi Walter, coincideix en el «gran desafiament» de vèncer les reticències de les empreses, als directius de les quals se'ls permet «conèixer millor els seus treballadors i intentar solucionar els problemes, perquè no és el mateix parlar amb un company de feina que parlar amb un cap».

Per justificar la presència de les càmeres en aquests nou capítols gravats s'han hagut de fer servir tota mena de coartades. «Potser seria interessant inventar-se'n altres per capgirar el format i infiltrar algun empleat dins la direcció de l'empresa», admet Ferreiro després que se li brindés aquesta proposta.