Una vaga parcial deixa TV-3 sense 'Telenotícies nit'

El comitè de vaga i la direcció de TVC van arribar a un acord el dissabte al migdia per emetre un informatiu breu sobre el temps

Joan Carles Peris va llegir la nota dels treballadors de TVC.

Joan Carles Peris va llegir la nota dels treballadors de TVC.

2
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / Barcelona

Els treballadors de Televisió de Catalunya (TVC) van mantenir ahir i avui les aturades parcials previstes per a aquest cap de setmana, que han afectat tots els canals de l'autonòmica catalana des de les 14.30 fins a les 15.30 de dissabte i des de les 20.30 fins a les 21.30 de diumenge. Aquesta vaga parcial s'ha dut a terme "en defensa del model de servei públic i el manteniment dels llocs de treball", segons un comunicat. Un cartell ha anunciat a les 20.30 d'avui, diumenge, que l'aturada alteraria la programació de TV-3, El 33, Esport3 i TV3.cat. Un 'Jazz a l'estudi' enllaunat ha substituït l'emissió dels programes previstos per a aquesta hora.

Segons el comitè d'empresa, "la pràctica totalitat dels treballadors de TVC planificats aquest cap de setmana han seguit la vaga convocada pel comitè d'empresa i continuen així amb les mobilitzacions iniciades l'octubre passat". Les aturades, ja anunciades des de fa dies, es van concretar dissabte en una edició especial i monotemàtica del 'TN migdia', que únicament va informar de les nevades caigudes durant la nit de divendres a dissabte i els seus efectes.

El presentador del TN Joan Carles Peris va obrir el 'TN migdia' de dissabte amb aquestes paraules: "Bon dia. Els treballadors de Televisió de Catalunya fan avui una vaga parcial en defensa del model públic de televisió i dels llocs de treball. La vaga afecta aquest 'Telenotícies', però tant la direcció de TV-3 com el comitè d'empresa han acordat oferir aquest informatiu monogràfic sobre l'abast de la situació meteorològica a Catalunya, d'acord amb el compromís d'aquesta televisió en defensa del servei públic".

Tret d'aquest informatiu especial d'uns 17 minuts, l'aturada ha estat massiva durant aquesta hora, i els treballadors van fer una assemblea a l'exterior de les instal·lacions de TVC. De la mateixa manera, diumenge a la nit, l'aturada parcial ha afectat tots els canals de TVC des de les 20.30 fins a les 21.30, espai de temps que inclou l'informatiu nocturn, raó per la qual en lloc del 'Telenotícies nit' s'ha ofert un documental d'arxiu. De la mateixa manera, els informatius continus del canal 3/24 han parat la seva activitat, de manera que no hi ha hagut material nou fins a l'edició de les 22.00 hores.

Puntualitzacions de CCOO a Brauli Duart 

La secció sindical de CCOO de Televisió de Catalunya va remetre ahir una nota en què puntualitzava alguns dels temes tractats a la Comissió de Control parlamentari de la CCMA de divendres, dia 22.

Segons el sindicat, la informació proporcionada per Brauli Duart sobre "el suposat estalvi de 12,4 milions d'euros per a la supressió de canals" de TVC no és real, sinó molt menor. CCOO reitera el seu "inquietud" per l'encàrrec fet a la consultora Price Waterhouse Cooper, que té "interessos en el sector privat" i que "de manera recurrent aconsella la privatització i externalització dels serveis públics en tots els sectors de l'economia". 

Notícies relacionades

Sobre un possible ERO com a via per resoldre els problemes econòmics de la CCMA, el sindicat subratlla que "el dèficit de TVC és inferior a l'1% del seu pressupost" i que "hi ha múltiples mesures possibles i racionals per resoldre aquest dèficit".

CCOO ha proposat a l'empresa fixar un màxim salarial de 72.000 euros anuals bruts per a tots els treballadors de TV-3 i de la CCMA, cosa que suposaria "un estalvi d'1,5 milions d'euros en el capítol de despeses de personal".