Secció recomanada per

Turbulències a la xarxa social

Twitter estudia vendre el nom d’usuaris per impulsar el seu negoci

El magnat tecnològic Elon Musk estudia posar alguns comptes sota subhasta per mirar de reflotar els ingressos de la xarxa social després d’adquirir-la per 44.000 milions d’euros

Twitter estudia vendre el nom d’usuaris per impulsar el seu negoci
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk segueix buscant maneres per reflotar el minvat negoci de Twitter. La xarxa social estaria estudiant ara posar en venda els noms de compte d’alguns usuaris, segons han assenyalat dos coneixedors del pla al ‘The New York Times’.

Els empleats de la plataforma des del desembre que estan discutint sobre la possibilitat d’activar aquesta opció per mirar de generar nous ingressos per a la companyia. Si es tirés endavant, la qual cosa encara és incert, Twitter podria organitzar subhastes perquè els usuaris puguin pagar per tenir en la seva possessió certs comptes.

Notícies relacionades

Al desembre, Musk va assegurar que volia començar a eliminar comptes inactius i alliberar així uns 1.500 milions d’usuaris. Aquests comptes podrien ser alguns dels subhastats, tot i que hi ha poca informació respecte a això. «No està clar si el projecte seguirà endavant i si el pla afecta tots els noms d’usuari o només un subconjunt», apunta el diari.

L’octubre passat, Musk va acatar l’acord que havia tancat a l’abril per comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars (uns 41.000 milions d’euros), un preu molt superior al valor real de la companyia, el negoci del qual dista de ser ideal. Des d’aleshores, l’empresari ha pres una sèrie de controvertides mesures per retallar els costos i incrementar els ingressos de la plataforma. Entre aquests, Musk ha acomiadat el 60% de la plantilla de Twitter, ha llançat un pla de subscripció que permet la compra de la verificació del compte i fins i tot està incomplint el pagament del lloguer de les oficines de la companyia.