Secció recomanada per

Personatge de l’any

Elon Musk es converteix en la primera persona de la història a perdre 200.000 milions

Les constants polèmiques del magnat al capdavant de Twitter han perjudicat la valoració de les accions que té a Tesla, portant així a la caiguda del seu patrimoni net

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elon Musk ha tornat a fer història, però per mal. El magnat tecnològic s’ha convertit en la primera persona de la història a perdre 200.000 milions de dòlars. Aquest 2022, el polèmic empresari ha vist com el seu patrimoni net s’ha desplomat, passant del màxim de 340.000 milions a què va arribar al novembre del 2021 als 137.000 milions actuals.

Musk, de 55 anys, va començar l’any sent la persona més rica del món. Això li va permetre comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. Tanmateix, les seves constants polèmiques des que va agafar les regnes de la xarxa social l’octubre passat han acabat repercutint directament en la valoració de Tesla, la companyia de vehicles elèctrics que també lidera. L’any passat, les accions de Tesla van caure gairebé un 70%, acumulant una caiguda del 37% només al desembre.

La major part del patrimoni de Musk no són diners físics, sinó que es desprèn del valor de les empreses que lidera. Aquest retrocés en la valoració va fer que a mitjans de desembre, Musk deixés de ser l’home més ric del planeta, sent destronat per l’empresari francès Bernard Arnault, propietari de l’imperi de la moda i cosmètics LVMH, que inclou marques com Louis Vuitton i Sephora.

SpaceX, el seu principal actiu

Notícies relacionades

Malgrat la seva mastodòntica fortuna, Musk va necessitar vendre accions de Tesla per poder sufragar la seva compra de Twitter, malgrat prometre en reiterades ocasions que no ho faria mai. La reducció de la seva participació a Tesla també va contribuir a rebaixar la valoració de l’empresa, que es va disparar durant els anys de la pandèmia malgrat que els seus vehicles elèctrics són una part encara molt petita del mercat automobilístic global.

Tot això ha fet que Tesla ja no sigui el principal actiu de Musk, sinó SpaceX. Així, el magnat té uns 44.800 milions de dòlars en accions de la seva empresa d’exploració espacial, mentre que la seva participació a Tesla es calcula en uns 44.000 milions, segons l’índex de riquesa de Bloomberg.