Secció recomanada per

PER UNS DIES

La Fundació Puntcat abaixa el preu dels dominis per protestar contra Blogger

La iniciativa insta a mantenir una adreça pròpia davant l'assignació territorial de Google

1
Es llegeix en minuts

Lafundació Puntcat, gestora deldomini propi català .cat, ha llançat unapromoció per intentar captar aquells usuaris descontents amb l'assignació territorial de dominis que ha aplicat Blogger aquest cap de setmana. La fundació permetrà registrar els seus dominis a meitat de preu fins al 25 de març.

El servei de blocs de Google aplica a totes aquelles pàgines que no tenen domini propi, i per tant usenblogspotcom a part de la seva denominació (xxx.blogspot.com) l'afegit del sufix nacional, segons la llista de països i territoris que aplica l'ICANN basant-se en normes postals. El canvi forma part de la nova estratègia de la companyia del buscador defacilitar la censura de continguts locals.

El canvi, que va provocar malestar entre alguns blocaires catalans (agrupats a Twitter sota l'etiqueta #bloggercat), se soluciona reencaminant la pàgina cap a un domini propi o afegint un codi /ncr al final de l'adreça.

Notícies relacionades

Per aplicar la primera funció, Puntcat ofereix ara un domini puncat (un dels més cars del mercat) a meitat de preu. Els dominis s'han de registrar a través d'empreses autoritzades, que apliquen els seus propis preus.

El .cat, que segueix unes normes estrictes per les quals s'ha de demostrar que s'utilitza la llengua catalana a la web, acull més de 50.000 dominis.