Seguretat viària

El nou senyal de stop: així ha canviat el 2023

  • El 2023 entren en vigor nous senyals de circulació. ¿Coneixes quins són?

El nou senyal de stop: així ha canviat el 2023
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

És un dels senyals de circulació més coneguts, si no el que més, fins i tot per als que no tenen el carnet de conduir. I a partir de l’any que ve el senyal de stop tindrà un nou aspecte, tot i que continuarà sent perfectament reconeixible fins al punt que, a simple vista, sembla que manté la mateixa aparença.

El que no canviarà en absolut és el seu significat: l’obligatorietat d’aturar completament el vehicle uns segons per comprovar que podem prosseguir la circulació sense posar en perill altres usuaris. 

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha adoptat la decisió de modificar el catàleg de senyals viaris a partir del 2023, moment en què també s’introduiran nous cartells indicadors. 

El senyal de stop que apareixerà a la xarxa viària espanyola seguirà amb forma d’hexàgon i vora vermella, el mateix que presenten tots els senyals que comporten obligació per als conductors, però introduirà canvis en la tipografia, que serà més gran i més visible per als conductors des de llarga distància.

Nova realitat

Notícies relacionades

Les noves mesures es recullen en un reial decret impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’esborrany del qual que ja s’ha donat a conèixer. El document preveu que es retiraran alguns senyals que han quedat obsolets i se n’introduiran altres de nous per adaptar la seguretat viària a la nova realitat, com aquells que indicaran la presència d’una electrolinera, la prohibició del pas a vehicles que no compleixin amb el distintiu ambiental i a patinets elèctrics, així com àrees de pas de senglars.

També es procedirà a eliminar «connotacions de gènere» en alguns senyals, de manera que es modificaran aquells que tinguin un biaix sexista, com els que indiquen perill per proximitat a centres educatius o centres per a persones grans.