Nous dissenys

La DGT acaba amb els senyals de circulació masclistes

La DGT acaba amb els senyals de circulació masclistes
2
Es llegeix en minuts

Trànsit ja porta uns dies mostrant els nous dissenys per als senyals de circulació que entraran en vigor el 2023, quan s’aprovi el reial decret elaborat, entre altres, pels ministeris de Transports i Interior i la Direcció General de Trànsit (DGT).

Els nous senyals es podran començar a instal·lar quan se superin els tràmits burocràtics, per la qual cosa fins a mitjans o fins i tot l’estiu del 2023 no es començaran a veure a les vies urbanes i interurbanes de tot el país, tot i que el «reial decret entrarà en vigor el 2 de gener del 2023».

Tot i que aquests senyals no hauran de ser coneguts pels conductors fins al gener vinent, la DGT ja està els començant a mostrar, perquè comencin a ser coneguts. N’hi ha algunes de noves que s’han d’aprendre de zero, com la que adverteix d’un tram comprès entre una confluència i una bifurcació, però n’hi ha altres que s’han modificat per fer-les inclusives, és a dir, no masclistes.

Zona escolar

Es tracta d’un senyal en concret, el que adverteix de zona escolar. En el senyal d’ara, és un nen el que guia o va davant d’una nena. En el nou senyal, serà una nena gran que arrossegui el nen més petit.

De la mateixa manera que hi ha senyals que indiquen la presència de nens, ara n’hi haurà una per senyalitzar zones pròximes als geriàtrics, és a dir, zona freqüentada per gent gran. També en aquest cas la dona va davant de l’home, com guiant-lo.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, canviaran altres senyals per fer-los inclusius. Per exemple, l’S-30, un senyal d’indicació general que avisa d’una zona per als vianants. A partir de l’any que ve deixarà pas a l’S-30a, que significarà el mateix, però tindrà un altre pictograma. En l’S-30 apareix la figura d’un home caminant i la d’una dona portant un carro de nadó, però en l’S-30a serà al revés: la dona caminarà i l’home empenyerà el carro. També en el cas de zona per als vianants, que només sortia una dona empenyent el carro de nadó, ara serà només un home que empenyerà el carro.

També canviarà la que indica ‘Hipermercat’: fins ara apareix una dona empenyent el carretó d’anar a comprar. A partir d’ara, serà un home qui ho faci.