Denúncia d’associacions de pares

Alegría insta les comunitats autònomes a actuar amb les escoles concertades: «La llei és molt clara»

La ministra demana que posin fi al problema del cobrament de quotes a través de la inspecció educativa

Alegría insta les comunitats autònomes a actuar amb les escoles concertades: «La llei és molt clara»
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, ha instat les comunitats autònomes a actuar en el cas de les escoles concertades que cobren quotes a les famílies a través de la inspecció educativa i ha recordat el compliment de la LOMLOE, que prohibeix expressament el pagament de quotes.

«La llei és una llei orgànica molt clara i recull que totes les famílies tenen dret a una educació gratuïta, i, si això no és així, les comunitats autònomes, a través de la inspecció, han d’actuar», ha explicat la titular d’Educació en una entrevista a Radiocable recollida per Europa Press quan se li ha preguntat per l’Estudi de Quotes i Preus de Col·legis Concertats, que han elaborat la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares de l’Alumnat (CEAPA) i l’Associació d’Escoles Privades i Independents (CICAE), segons el qual, el 90% dels centres concertats cobren quotes per ensenyaments obligatoris.

Sobre la possibilitat que sigui el Ministeri el que actuï davant possibles incompliments de la llei, Alegría ha recordat que el Govern té transferides les competències en matèria educativa a les comunitat autònomes, amb l’excepció de Ceuta i Melilla. «Les qüestions que plantegem amb les comunitats és treball col·laboratiu; són les comunitats les que tenen l’autonomia en matèria educativa», ha afegit la ministra.

Respecte a la implantació del coordinador de benestar que preveu també la LOMLOE, Alegría ha assegurat que la gran part de les comunitats autònomes «l’han posat en marxa en la seva planificació educativa i que d’altres l’aniran posant».

Notícies relacionades

La ministra també s’ha referit a les ràtios a les aules i ha defensat la millora de les ràtios professor-alumnes per garantir «una educació més personalitzada i més mitjans als docents; si això és el que volem aconseguir, cal veure com podem millorar la ràtio professor-alumnes, que no és gaire diferent del nombre d’alumnes per aula», ha indicat Alegría.

Amb aquest objectiu, ha animat les comunitats autònomes que han registrat un descens de natalitat a aprofitar la circumstància per reduir les ràtios. «Els hem plantejat que aprofitin aquest descens de la natalitat; que en cap cas no es converteixi en una reducció de docents», ha conclòs.