Actuació policial

Els Mossos detenen un home per ferir per trets al gener dues persones a l’Hospitalet

  • L’arrestat té pendent una ordre d’extradició de la República Dominicana per homicidi

Els Mossos detenen un home per ferir per trets al gener dues persones a l’Hospitalet
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 29 anys com a presumpte autor dels trets que al gener van ferir una persona durant una baralla entre dos grups que feien cua en un restaurant de menjar ràpid a l’Hospitalet.

En un comunicat, la policia catalana ha informat aquest dissabte que el detingut tenia pendent també una ordre de detenció emesa per les autoritats judicials del seu país d’origen, la República Dominicana, per un homicidi, i una ordre d’extradició dictada per l’Audiència Nacional.

Els fets que se li imputen van tenir lloc el 2 de gener en un restaurant de menjar ràpid situat a la carretera de Collblanc, on dos grups de joves que feien cua a la barra del local van entaular una discussió que va acabar en una baralla a l’exterior.

Durant la baralla, membres dels dos grups van utilitzar objectes contundents, però el detingut va marxar del lloc dels fets i va tornar poc després amb un revòlver amb el qual va disparar tres vegades i va ferir una persona que va ser atesa en un centre hospitalari.

Fuga de cinc mesos

Notícies relacionades

Els Mossos van aconseguir identificar el delinqüent, que durant els cinc mesos en què s’ha mantingut ocult ha canviat d’adreça en diverses ocasions, ha utilitzat identitats falses i no s’ha relacionat amb ningú del seu cercle familiar ni amb les seves amistats.

Malgrat les seves precaucions per no ser descobert, els Mossos el van trobar el 31 de maig. En el moment de la detenció va presentar a la policia una documentació italiana falsificada, de manera que als delictes d’homicidi dolós en grau de temptativa, lesions i tinença il·lícita d’armes es va afegir també el de falsificació documental.