Desescalada

El toc de queda desapareix a Espanya. València l’elimina dilluns

A les 23.59 hores del 7 el juny finalitza la vigència d’aquesta mesura, que actualment s’aplica entre la 1 de la matinada i les 6 del matí

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous la Interdepartamental de la Generalitat Valenciana per a la Prevenció i Actuació contra la Covid-19 es reunirà per analitzar la situació de la pandèmia i acordar mesures com l’acabament del toc de queda a partir de dilluns, segons han informat a EFE fonts del Consell. Quan deixi d’haver toc de queda a València, acabarà a Espanya.

Des que el 9 de maig va finalitzar l’estat d’alarma a Espanya, la Generalitat ha demanat en dues ocasions i ha obtingut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de el País Valencià per prorrogar mesures que afecten drets fonamentals, com el toc de queda, que a la Comunitat està vigent des de fa set mesos.

Notícies relacionades

A les 23.59 hores de dilluns 7 de juny finalitza la vigència d’aquesta mesura, que actualment s’aplica entre la 1 de la matinada i les 6 del matí, i sobre la qual el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar en l’última reunió de la Interdepartamental que s’aixecaria si passats 15 dies es mantenia la situació epidemiològica.

El president llavors va destacar que reduir la mobilitat ha sigut «un instrument decisiu per salvar vides i contenir la pandèmia», però que havia arribat el moment de deixar «enrere» el toc de queda, dins de l’obertura progressiva de el País Valencià.