En aquest assaig es va contagiar de coronavirus el grup de gòspel de Sallent

El brot afecta una vintena de membres de la formació coral que presenten símptomes lleus o són asimptomàtics

apareix-possible-brot-assaig-river-troupe-gospel-sallent-1 g / periodico

1
Es llegeix en minuts
E. B.

Una vintena de membres del grup de gòspel de Sallent The River Troupe Gospel s’ha contagiat de coronavirus, segons ha explicat Diego Miranda, regidor de Cultura. Alguns dels que han donat positiu després de sotmetre’s a les proves PCR han tingut simptomatologia lleu i no han requerit ser ingressats en hospitals de moment, mentre que altres casos són asimptomàtics. I també hi ha alguns negatius.

Miranda ha assenyalat que per ara tots els afectats són membres del grup musical. No hi ha cap afectat, ni positiu ni asimptomàtic, entre les persones que van assistir al concert que la banda va oferir el passat dia 13 de setembre.

L’origen del brot seria en un assaig en un local tancat que el grup va realitzar el passat 11 de setembre. Si aquest brot queda circumscrit a la banda, quedaria localitzat en els 36 cantants, entre qui hi ha persones d’altres municipis de la comarca del Bages.

Notícies relacionades

The River Troupe Gospel va fer un assaig el dia 11 a la nit al local cultural Fàbrica Vella. L’assaig va començar amb les finestres obertes però la presència de papallones i mosquits van fer que es decidís tancar les finestres i posar en marxa l’aire condicionat, segons han explicat membres de la formació.  La ventilació, apunten, podria haver contribuït a propagar el virus.

Dos dies després, el 13, va tenir lloc el concert. No hi va haver ningú amb símptomes de Covid-19 fins després de l’actuació. El concert va ser a l’aire lliure i es van prendre les mesures de seguretat de temperatura corporal, ús de gel, mascareta i separació de cadires entre el públic.