la Covid-19 a les aules

53 escoles amb «incidències» per coronavirus en els primers dies de la tornada al col·le

Es tracta de positius de professors, alumnes, quarantenes de grups i classes i fins i tot la no obertura d'algun centre

zentauroepp54767215 grafcav8535  pamplona  04 09 2020   navarra es la primera co200904112433

zentauroepp54767215 grafcav8535 pamplona 04 09 2020 navarra es la primera co200904112433 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri d’Educació ha detectat des del començament del curs escolar, el 4 de setembre, fins ahir dimecres, «incidències» pel coronavirus en 53 centres educatius d’Espanya. Ho han assenyalat a Efe aquest dijous fonts del departament que dirigeix la ministra Isabel Celaá, que han especificat que les incidències estan sent recollides per l’Alta Inspecció educativa amb dades de les comunitats autònomes. 

Es tracta de positius de professors, d’alguns alumnes, de quarantenes que han de guardar alguns grups i classes després de detectar-se un positiu i fins i tot la no obertura d’algun centre. 

El curs escolar es va iniciar la setmana passada a Navarra i a escoles infantils de Madrid i des de dilluns d’aquesta setmana s’han anat incorporant els d’altres comunitats. Aquest dijous és l’hora de tornar a les aules per als alumnes d’Andalusia, les Balears, Extremadura, Galícia i Ceuta.

Les conseqüències del coronavirus se n’han detectat, per exemple, en centres de Cantàbria, on s’han registrat positius en dos alumnes, un de l’escola José María Pereda de Los Corrales de Buelna i un altre del Santísima Verge de Valvanuz de Selaya, fet que ha obligat a posar en quarantena 26 nens més i tres docents. 

També l’escola Niña María de Guadalajara s’ha vist obligat a retardar l’inici d’Infantil una setmana a causa del confinament de les seves professores al donar una d’elles positiu en Covid. 

Notícies relacionades

A Catalunya hi ha hagut un positiu en un parvulari privat d’Igualada (Barcelona) i un altre en una escola d’FP de vela a Salou (Tarragona). 

Al País Basc han tancat una escola d’Educació Infantil i Primària del municipi biscaí de Zaldibar, després de detectar almenys cinc casos positius entre el seu professorat. Les classes havien començat dilluns passat.