Montserrat sedueix el turista

La cèlebre muntanya va sumar 2,17 milions de visitants el 2023 i la xifra creixerà encara més aquest any per la commemoració del mil·lenari del monestir, que continua atraient el visitant que arriba a Barcelona.

Montserrat sedueix el turista

Montserrat sedueix el turista

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Pregunten sempre per la Sagrada Família, pel Camp Nou... i també per Montserrat. Els viatgers allotjats en hotels o que recorren a la web de Turisme de Barcelona per comprar entrades han convertit el famós massís en la visita turística estrella fora de la ciutat, sense comptar els grans outlets comercials. A la muntanya de Montserrat hi troben una combinació única de natura i espiritualitat, amb la facilitat afegida del transport públic (FGC i després cremallera o telefèric) que permet fer l’excursió en un dia i sense gaire estrès. Malgrat l’aturada per la pandèmia, el 2023 va rebre ja 2,17 milions de visitants, que l’acosten a les xifres en continu creixement registrades fins al 2019 i que sens dubte augmentaran amb força a curt termini davant la imminència de la commemoració del mil·lenari (2025) de la fundació del monestir, que es començarà a celebrar al setembre.

L’abadia va presentar ahir un programa amb més de mil actes culturals, religiosos, participatius i socials que donaran protagonisme a la muntanya de Montserrat, tant entre visitants locals com forans, ja que el mateix consorci turístic i els diferents operadors difondran l’efemèride.

El 2022, aquesta atracció es va posicionar en tercer lloc a la llista dels llocs d’interès més visitats de la regió Barcelona (en el tercer lloc si se n’exclouen els de la capital catalana), només superat pels outlets de compres de La Roca Village i Viladecans. I va ser tercera en volum de visites a espais d’interès arquitectònic, amb el parc Güell i la Sagrada Família per davant. No obstant, aquest va ser un any anòmal i de gradual recuperació turística, per la qual cosa l’increment d’afluència el 2023 va ser especialment destacat, en concret d’un 37%. Turisme de Barcelona encara no ha publicat els rànquings de l’any passat.

Abans de la crisi sanitària, el recinte havia crescut de forma continuada, i passava de 2,27 milions de visitants el 2011 a 2,67 milions el 2019.

Nord-americans i coreans

Notícies relacionades

Fonts de l’abadia assenyalen que els nord-americans són el públic forà més habitual, així com els asiàtics (amb presència destacada dels coreans per la seva fe) i els europeus de països pròxims.

Els turistes en general adquireixen les entrades al monestir (una mica més econòmiques per internet) amb temps, podent optar per cinc combinacions de visita.