onada de coronavirus

Un positiu obliga a confinar un curs d'un institut privat de Barcelona

Els alumnes i professors de segon de batxillerat de la Benjamin Franklin School han sigut enviats a casa

Set escoles més de la capital catalana tenen positius entre els equips docents

zentauroepp54846299 soc200910092817

zentauroepp54846299 soc200910092817 / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un positiu de coronavirus ha obligat a tancar dos cursos sencers a la Benjamin Franklin International School, un centre d’ensenyament privat de Barcelona que acull estudiants de diverses nacionalitats i ofereix educació des de preescolar fins a batxillerat seguint tres línies diferents: la nord-americana, l’espanyola i la internacional.  L’escola ha refusat donar explicacions a aquest diari, però diverses famílies han confirmat la situació.

El centre, ubicat a la Bonanova, segueix el calendari escolar nord-americà i va començar les classes presencials l’1 de setembre. El cas contagiat és un noi o una noia, l’escola no ofereix informació, que cursa l’equivalent a segon de batxillerat, per tant té 17 anys. El positiu ha obligat a confinar tots els alumnes de segon de batxillerat i els seus professors i, com a conseqüència, han enviat a casa també els de primer de batxillerat al quedar-se sense docents. Les classes continuaran de manera ‘online’ fins que es puguin reprendre presencialment.

Inici de curs segur

La Benjamin Franklin International School és de les poques escoles a Barcelona que ja han començat a impartir classes, la resta ho faran dilluns vinent, dia 14. Quan falten cinc dies per a l’inici de curs, el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat cribratges massius als centres d’ensenyament a partir del 20 de setembre. D’entrada se’n faran 500.000 durant dos mesos, tot i que segons Gonzàlez-Cambray s’aniran repetint al llarg de l’any.

Notícies relacionades

Però des del consorci ja es té constància de casos positius en set centres de Barcelona, que no han sigut especificats. Els afectats són part del professorat, que ja han sigut aïllats. També s’han posat en quarantena altres docents que havien mantingut contacte estret amb els contagiats. Els casos no posen en perill l’inici del curs, segons Gonzàlez-Cambray.

El president del consorci també ha comunicat que el 40% dels centres educatius de Barcelona han demanat utilitzar algun dels equipaments municipals i espais a l’aire lliure que l’ajuntament va posar a disposició de les escoles per poder complir les ràtios d’alumnes i disposar de més espai. Fins al dia d’avui s’han rebut 129 peticions d’ús d’espai a l’aire lliure i 32 equipaments. D’aquests se n’han resolt ja favorablement uns 50 i es treballa per fer el mateix amb la resta al més aviat possible.