ASSETJAMENT LABORAL MASCLISTA

Fantasies d'agressió sexual i insults de "putetes" i "porques": així és l'assetjament a Mercamadrid

"A la teva companya li vam fotre mà entre els palets", deien els treballadors d'una subcontracta a les seves companyes

El PSOE demanarà a l'Ajuntament de Manuela Carmena plans per erradicar aquesta plaga

ACOSO EN EL TRABAJO

ACOSO EN EL TRABAJO / NEGATIVO

1
Es llegeix en minuts

"Fantasiejaven amb agredir-nos sexualment i ens ho deien". La denúncia de Luisa, una jove biòloga que va treballar durant tres mesos en una subcontracta de Mercamadrid, mostra el clima d'assetjament sexual que es viu a Mercamadrid, una empresa mixta participada per l'Ajuntament de Manuela Carmena (Ahora Madrid).

Segons la 'Cadena Ser', aquesta dona va ser contractada per una empresa per a la campanya d'informació de gestió de residus. L'assetjament masclista que va patir aquesta treballadora ha alertat sobre el clima generalitzat que es viu en aquesta companyia, segons les denúncies.

Les perseguien per demanar-los el telèfon, els deien "putetes" o "porques", les molestaven amb frases com "on vas tan soleta" o "a la teva companya li vam fotre mà entre els palets", es queixa. La situació es va fer sostenible quan van anar a la subcontracta a denunciar, ja que la firma va minimitzar les agressions verbals.

Notícies relacionades

Aquest dimarts el PSOE ha registrat una moció a l'ajuntament per exigir plans antiassetjament sexual a Mercamadrid i a les empreses que hi operen.

Mercamadrid torna a estar d'actualitat per un fet negatiu. A finals de maig, el Ple de Madrid va aprovar amb l'abstenció del PP la creació d'una comissió d'investigació sobre la gestió del PP a Mercamadrid, un cas ja judicialitzat en què s'investiga la delegada del Govern, Concepción Dancausa.