COMERCIALITZACIÓ POLÈMICA

Facua denuncia davant Fiscalia la venda de la disfressa d'infermera sexi per a nenes des d'1 any

L'associació denuncia que aquest tipus d'imatges i missatges "menystenen la integritat de les menors"

disfraz

disfraz

1
Es llegeix en minuts

Facua-Consumidors en Acció ha demanat a la Fiscalia de Menors de Madrid que investigui la venda d'una disfressa d'infermera sexi dirigida a nenes a partir d'un any d'edat que distribueix l'empresa Disfraces Alegría SL "amb un text i una imatge que menystenen la integritat de les menors".

Es tracta de la disfressa que distribueix l'esmentada mercantil amb domicili al Polígon Industrial Cobo Calleja de Fuenlabrada (Madrid). Es tracta, juntament amb Xihua Gran Muralla SL i Chang Hong Hua SL, d'una de les tres societats propietat de l'empresari Ni Xiuhua.

Facua sosté que la sexualització de la publicitat d'aquesta disfressa exalçada amb la foto del seu embolcall i dirigida a nenes menors de 16 anys ha de ser objecte d'investigació per part de la Fiscalia, que haurà de determinar si la promoció de la disfresa, tal com s'està efectuant, contradiu l'ordenament jurídic.

Així, l'associació reclama a aquesta "que iniciï totes les accions que calgui per salvaguardar els drets i interessos dels usuaris i, en especialment, els dels menors d'edat que es poguessin veure afectats per aquesta pràctica comercial".

Notícies relacionades

Facua recorda que l'article 3 de la llei 34/1988, de l'11 de novembre, General de la Publicitat contempla com s "il·lícita" tota aquella publicitat que "atempti contra la dignitat de la persona". Entre els supòsits previstos, s'enumeren els que "presentin les dones de forma vexatòria o discriminatòria, usant particular o directament el seu cos o parts del mateix com a mer objecte desvinculat del producte que es pretén promocionar".

Així mateix, assenyala que la llei orgànica 1/2004, del 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, exposa en el seu article 10 que es considerarà "il·lícita la publicitat que utilitzi la imatge de la dona amb caràcter discriminatori o vexatori".