Els 300 veïns evacuats per l'incendi de Blanes tornen a casa

El foc ha arrasat unes 35 hectàrees de massa forestal

Unes 50 dotacions terrestres i 15 d'aèries treballen en l'extinció

bombers-1

bombers-1

1
Es llegeix en minuts

Els més de 300 veïns desallotjats per Protecció Civil aquest diumenge han pogut tornar a casa a partir de les set del vespre. Aquestes persones (200 de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera) van ser evacuades de quatre urbanitzacions: les Planes, el Vilar i 'la Fauna, a prop de Blanes (Selva), i Sant Daniel, al municipi de Tordera, com a mesura preventiva per l'afectació del fum a la zona a causa d'un incendi forestal. El municipi de Lloret de Mar (Selva), on va ser desallotjat un hotel, va activar el seu pla d'alerta per la proximitat de l'incendi al Turó del Vilar.

Tres bombers de la Generalitat que col·laboraven en l'extinció del foc han hagut de ser atesos a causa de la inhalació lleu per fum i als cops de calor.Els bombers es mostren optimistes perquè l'evolució favorable de l'incendi permet que es pugui estabilitzar en les pròximes hores.

Els desallotjaments dels veïns es van fer de forma preventiva, ja que no havia constància que s'haguessin registrat ferits i el foc estava "molt lluny" de les àrees residencials, va declarar el director dels serveis territorials de la Conselleria d'Interior a Girona, Albert Ballesta. El flanc dret de l'incendi, el que més preocupava els bombers, estava a aquella hora a prop d'estar controlat, segons Ballesta.  

PREALERTA

L'incendi, que ha arrasat unes 35 hectàrees de massa forestal, hauria començat a la zona de Cal Sabater i ha avançat en direcció nord, empès pel vent. Segons un comunicat de la Conselleria d'Interior, Protecció Civil ha emès la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya, Infocat i s'ha activat l'alerta del pla municipal a les localitats de Tordera i Lloret.  

Notícies relacionades

Cal Sabater prealerta Infocat Una cinquantena de dotacions terrestres, entre les quals hi ha efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques), així com 15 mitjans aeris (3 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters de comandament i coordinació i dos avions del Ministeri d'Agricultura de la base de Saragossa, entre altres) continuaven treballant aquesta tarda al perímetre afectat per l'incendi. 

Els bombers de la Generalitat han habilitat un centre de control a Blanes des d'on es coordinen totes les tasques d'extinció. A la zona afectada també s'hi han desplaçat 24 patrulles dels Mossos d'Esquadra i una ambulància. 

Temes:

Blanes Incendis