ALIMENTACIÓ
Quasi un 40% dels joves de 18 a 25 anys ha seguit una dieta els últims mesos
Una enquesta revela que 4 de cada 10 persones a Espanya asseguren no tenir control sobre la quantitat d’aliments que ingereixen en un dia

Un 37,9% dels joves espanyols d’entre 18 i 25 anys ha seguit alguna dieta durant el 2024. Hi influeixen els estàndards estètics, les xarxes socials o la "creixent oferta" de dietes i plans nutricionals, segons el VII Estudi de salut i estil de vida de la companyia d’assegurances Aegon. La xifra, indica aquest treball, posa sobre la taula com s’està transformant la manera en què aquesta generació es relaciona amb el menjar i amb la seva imatge corporal.
Per darrere dels joves, aquells que més segueixen dietes són els perfils d’entre 41 i 55 anys, un percentatge que arriba fins a un 29,8%, mentre que en el col·lectiu d’entre 56 i 65 anys només el 19,7% ha confirmat que segueix alguna mena de dieta, apunta l’enquesta, realitzada amb una mostra de 1.600 persones.
Entre les principals conclusions d’aquest treball destaca el fet que les dietes són més habituals en dones (31,1% davant el 22,7% dels homes). També criden l’atenció les raons darrere d’aquesta decisió. En l’enquesta declaren que han fet règim sobretot els que pensen que la seva situació econòmica ha millorat (35%), els que estan insatisfets amb el seu aspecte (33,8%), els que creuen que tenen un pes per sobre de l’ideal (31,7%) i els que creuen que porten una alimentació saludable (29,3%).
Ús d’Ozempic
De l’estudi es desprèn també que un 11% de la població reconeix que consumeix el fàrmac Ozempic per complir l’objectiu de reduir o mantenir el pes. Quant als motius que mouen els espanyols a seguir una dieta, reduir o mantenir el pes és el principal per a un 67,5%, per sobre de l’argument de millorar l’alimentació i la salut en general, que se situa en un 61,2%.
Notícies relacionadesD’altra banda, s’observa una tendència a l’alça en la realització de dietes sota la supervisió d’un professional sanitari, una dada que per primera vegada supera la meitat dels casos (50,2%, és a dir, 7,2 punts percentuals més que l’any anterior). En aquest sentit, les recomanacions del metge de capçalera o d’un professional són aquelles a les quals els ciutadans donen més credibilitat a l’hora de seguir una dieta.
L’estudi també revela que quatre de cada deu persones asseguren que no tenen control sobre la quantitat d’aliments que ingereixen i, tot i que no s’observen grans diferències per gènere i edat, el percentatge de persones que creuen que no tenen el control del que mengen és més alt entre els que estan per sota del seu pes ideal (49,1%), els que han fet alguna dieta (46,2% dels casos) i els que no creuen que porten una alimentació saludable (52%).
- Fruites d’estiu ¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta
- Religió L’escàndol de les religioses intervingudes amenaça el ‘boom’ dels retirs secrets
- La banca espanyola supera el test d’estrès amb reserves sobre el Sabadell i Unicaja
- Escalada diplomàtica Trump envia dos submarins nuclears a prop de Rússia
- Mobilitat Les obres de l’L4 segueixen el ritme previst i ja arriben al 60% de la renovació