ALIMENTACIÓ
Quasi un 40% dels joves de 18 a 25 anys ha seguit una dieta els últims mesos
Una enquesta revela que 4 de cada 10 persones a Espanya asseguren no tenir control sobre la quantitat d’aliments que ingereixen en un dia

Un 37,9% dels joves espanyols d’entre 18 i 25 anys ha seguit alguna dieta durant el 2024. Hi influeixen els estàndards estètics, les xarxes socials o la "creixent oferta" de dietes i plans nutricionals, segons el VII Estudi de salut i estil de vida de la companyia d’assegurances Aegon. La xifra, indica aquest treball, posa sobre la taula com s’està transformant la manera en què aquesta generació es relaciona amb el menjar i amb la seva imatge corporal.
Per darrere dels joves, aquells que més segueixen dietes són els perfils d’entre 41 i 55 anys, un percentatge que arriba fins a un 29,8%, mentre que en el col·lectiu d’entre 56 i 65 anys només el 19,7% ha confirmat que segueix alguna mena de dieta, apunta l’enquesta, realitzada amb una mostra de 1.600 persones.
Entre les principals conclusions d’aquest treball destaca el fet que les dietes són més habituals en dones (31,1% davant el 22,7% dels homes). També criden l’atenció les raons darrere d’aquesta decisió. En l’enquesta declaren que han fet règim sobretot els que pensen que la seva situació econòmica ha millorat (35%), els que estan insatisfets amb el seu aspecte (33,8%), els que creuen que tenen un pes per sobre de l’ideal (31,7%) i els que creuen que porten una alimentació saludable (29,3%).
Ús d’Ozempic
De l’estudi es desprèn també que un 11% de la població reconeix que consumeix el fàrmac Ozempic per complir l’objectiu de reduir o mantenir el pes. Quant als motius que mouen els espanyols a seguir una dieta, reduir o mantenir el pes és el principal per a un 67,5%, per sobre de l’argument de millorar l’alimentació i la salut en general, que se situa en un 61,2%.
Notícies relacionadesD’altra banda, s’observa una tendència a l’alça en la realització de dietes sota la supervisió d’un professional sanitari, una dada que per primera vegada supera la meitat dels casos (50,2%, és a dir, 7,2 punts percentuals més que l’any anterior). En aquest sentit, les recomanacions del metge de capçalera o d’un professional són aquelles a les quals els ciutadans donen més credibilitat a l’hora de seguir una dieta.
L’estudi també revela que quatre de cada deu persones asseguren que no tenen control sobre la quantitat d’aliments que ingereixen i, tot i que no s’observen grans diferències per gènere i edat, el percentatge de persones que creuen que no tenen el control del que mengen és més alt entre els que estan per sota del seu pes ideal (49,1%), els que han fet alguna dieta (46,2% dels casos) i els que no creuen que porten una alimentació saludable (52%).
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos