Polítiques metropolitanes

L’AMB aposta per la concertació social en un acte a Santa Coloma

  • La trobada s’ha portat a terme aquest dilluns al Centre de Formació Marie Curie

L’AMB aposta per la concertació social en un acte a Santa Coloma

AMB

1
Es llegeix en minuts
EFE

Agents socials i econòmics han defensat la concertació social i econòmica a la metròpolis de Barcelona, i han apostat pel model promogut per l’Àrea Metropolitana (AMB) a través de la Taula de Reactivació i Reindustrialització.

L’AMB ha explicat aquest dilluns en un comunicat, sobre la jornada ‘Els reptes per a un nou contracte social’ celebrada al Centre de Formació Marie Curie de Santa Coloma de Gramenet, que sindicats, patronals i administracions han coincidit a defensar la importància del diàleg i la col·laboració per trobar solucions a problemes derivats de la globalització, la digitalització, el canvi climàtic i la crisi sanitària.

També han emfatitzat la necessitat captar talent, la superació de la fractura digital, la promoció de la formació dual i l’avenç cap a la igualtat de gènere per permetre el progrés de les societats de l’estat del benestar.

Àmplia participació

En la jornada hi han participat la vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín; la tinenta d’alcalde d’Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Blanca Padrós; i el president del Consell Econòmic i Social d’Espanya, Antón Costas, entre d’altres.

Quant als agents socials, hi han participat el secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco; el d’UGT, Camil Ros; el vicepresident de Foment i president de Fedequim, Joan Roget; i el president de PIMEC, Antoni Cañete; entre d’altres.

Propostes per a la concertació

Algunes de les principals propostes d’aquest diagnòstic són més mesures d’innovació empresarial i R+D+i pública per afrontar reptes estratègics com la quarta revolució industrial, accelerar la transició tecnològica de la indústria metropolitana, impulsar la col·laboració interadministrativa, descentralitzar el model turístic cap a la metròpolis de Barcelona de manera sostenible, modernitzar els polígons industrials i potenciar l’eficiència energètica.

Notícies relacionades

L’instrument de què disposa l’AMB per aconseguir la concertació social de sindicats, patronals i governs locals, autonòmics, i el mateix Estat és la Taula de Reactivació i Reindustrialització, un procés de reflexió conjunta sorgit el 2017.

Actualment, la Taula dibuixa, a través de 420 actuacions, com ha de ser la metròpolis del futur i quins aspectes ha de potenciar per ser encara més resilient, sostenible i equitativa.