El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Aquest 2023

La Diputació de Barcelona i Aigües de Barcelona impulsen dos projectes socials a l’Hospitalet i Santa Coloma

Els barris de la Florida i Fondo seran els beneficiaris d’aquesta aliança a quatre bandes

La Diputació de Barcelona i Aigües de Barcelona impulsen dos projectes socials a l’Hospitalet i Santa Coloma

El Periódico

2
Es llegeix en minuts

La Diputació de Barcelona, Aigües de Barcelona i els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet impulsen conjuntament dos projectes socials dirigits a famílies, joves i dones vulnerables. Es tracta d’una aliança a quatre bandes per millorar les perspectives laborals, els llaços comunitaris i l’empoderament de veïns dels barris de la Florida-les Planes i de Fondo.

Les dues actuacions s’emmarquen en els programes Barris i comunitats: motors de transformació de la institució provincial i Territori social de la companyia subministradora. Es desplegaran aquest 2023 i beneficiaran una trentena de famílies de Fondo i un centenar de residents de la Florida, segons han exposat els promotors en una presentació aquest dimecres. Els dos territoris tenen alts nivells de pobresa i atur i per això els projectes posen focus en la inserció laboral, la lluita contra l’abandonament escolar i l’autonomia quotidiana.

Santa Coloma

El primer, Dispositiu Impuls a l’Ocupació, ofereix dos itineraris de formació i integració laboral dirigits a dones i joves a Santa Coloma de Gramenet. En els dos casos inclou introduccions a oficis en sectors amb alta demanda, com ara lampisteria, tecnologia digital, medi ambient o atenció a les dependències. Hi podran participar famílies amb tots els membres a l’atur i que visquin preferentment a les zones d’intervenció prioritàries de la ciutat.

L’Hospitalet

El segon projecte, Punt TIC Blocs Florida - les Planes, és un espai d’accés gratuït on els veïns poden utilitzar equipament informàtic i comptar amb assessorament i cursos d’alfabetització digital. Per exemple ofereix acompanyament a qui hagi de fer algun tràmit en línia, de la mà de joves del barri formats expressament per exercir de dinamitzadors d’aquest Punt TIC i guanyar experiència laboral. La ubicació triada és el Centre Municipal Ana Díaz Rico, situat a la plaça dels Blocs Florida 15.

Presentació

Notícies relacionades

La presentació ha comptat amb la presència de Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa d’Hospitalet de Llobregat; Lluïsa Moret, diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social; Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona; i Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

«Ajuntar el coneixement directe de les realitats socials que tenim els governs de proximitat amb els recursos d’una empresa de servei públic com Aigües de Barcelona és una operació d’èxit garantit per pensar i actuar a prop de les persones», ha celebrat Marín. «El valor d’aquesta col·laboració inclou tant la dimensió ocupacional com la generació de vincles socials empoderadors», ha afegit Moret. Per la seva banda, Campos ha posat en valor «les aliances publicoprivades com a motor de transformació social per crear programes d’impacte». I finalment Núria Parlon ha posat èmfasi en el fet que l’aliança «es materialitza en programes concrets, que posen nom i cognoms a les situacions de desigualtat».