Nova icona local

Uns incívics arrenquen l’escultura del Manolito, l’‘amic’ de la Mafalda, a Santa Coloma

  • L’efígie ha sigut sostreta aquesta matinada de la seva ubicació, la confluència entre el passeig de la Salzereda i el carrer de Llorenç Serra, en un acte d’incivisme amb autors desconeguts

  • Els serenos locals ja l’han trobat i l’han portat a un magatzem acordonat perquè no rebi danys, segons confirmen fonts municipals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escultura del Manolito, amic del personatge Mafalda, del dibuixant Quino, que es va presentar la setmana passada a Santa Coloma de Gramenet, ha sigut arrencada aquesta matinada en un acte d’incivisme amb autors desconeguts, segons confirmen fonts municipals a aquest diari.

La figura ha desaparegut de la seva ubicació, la confluència entre el passeig de la Salzereda i el carrer de Llorenç Serra, i l’han trobat els serenos de la ciutat del Barcelonès, que l’han portat a un magatzem i han acordonat la zona perquè no rebi danys, expliquen des del consistori colomenc.

La ciutat, que compta des de fa dues setmanes amb l’escultura de la Mafalda i la seva colla d’amics, s’ha convertit en la segona ciutat de l’Estat, després d’Oviedo (Astúries), que homenatja el personatge.

«Una icona de la lluita feminista»

«És un orgull per a la nostra ciutat comptar amb una escultura com aquesta, en un lloc emblemàtic, en homenatge a una figura que gaudim diverses generacions i que simbolitza, entre altres coses, les ganes de canviar el món, a més de ser una icona de la lluita feminista», va assegurar l’alcaldessa, Núria Parlon.

La Mafalda, que va ser un altaveu crític i inconformista amb l’statu quo, va néixer com un personatge de ficció, de còmic d’humor, en format de tira diària a la premsa. Va ser creada per l’humorista gràfic de Mendoza (Argentina) Joaquín Salvador Tejón, ‘Quino’, el 1962.

Notícies relacionades

Dos anys després, el 29 de setembre del 1964, es va publicar la seva primera història a les pàgines del setmanari argentí Primera Plana. Posteriorment, va fer el salt a les pantalles convertida en sèrie de dibuixos animats, d’abast mundial.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Santa Coloma