Propostes

Sant Jordi 2023: quatre llibres que has de llegir si t’agrada ‘Succession’

  • Sant Jordi 2023: aquests són els 10 llibres que no podràs deixar de llegir

  • Còmic: 12 llibres recomanats

  • Directe: última hora de la festa del llibre del 2023

  • La superilla literària estarà tallada més de 24 hores

  • Història: 6 llibres recomanats per Sant Jordi

9

Sant Jordi 2023: quatre llibres que has de llegir si t’agrada ‘Succession’

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Carol Álvarez
Carol Álvarez

Subdirectora d'El Periódico

Especialista en Cultura, societat, Barcelona

ver +

Arriba Sant Jordi i es pot fer difícil triar un llibre per regalar o comprar-se per a un mateix, a la festa de la lectura a Catalunya. Una manera original d’escollir entre les nombroses novetats editorials i altres llibres que veuràs a la llibreria és elegir a partir de gustos recents, per exemple, de sèries o pel·lícules que estan de moda.

A continuació et proposem quatre lectures que ens han recomanat a la llibreria Tomiris, al barri de la Sagrada Família de Barcelona, i que agradaran als fans de la sèrie de televisió ‘Succession’.

1. L’imperi del dolor / El imperio del dolor

Escrit per Patrick Radden Keefe, la investigació periodística retrata l’auge i, en particular, la caiguda de la família Sackler, propietaris d’una gran farmacèutica que només va fer que créixer els seus dividends a partir de la hipermedicalització dels nord-americans, molts dels quals van acabar enganxats als ansiolítics que van produir.

Aquí pots llegir més de l’apassionant història real.

El tens a Periscopi i a Reservoir Books.

2. Fortuna

Aquesta novel·la d’Hernán Díaz és una de les novetats d’aquest any més recomanades. Explica la història d’un magnat dels anys 20 del segle passat a Nova York, dels seus negocis més tèrbols i les seves recargolades relacions personals, en una crítica al capitalisme salvatge.

El tens a Periscopi i a Anagrama, i aquí en pots llegir les primeres pàgines.

3. Els que manen

Aquest llibre, escrit per Miquel Macià i Pep Martí, no és nou, però arriba a aquest Sant Jordi amb una robusta quarta edició per una cosa que ja dona en el subtítol una pista: «vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils a Catalunya». Tot un reclam per a curiosos que vulguin saber més sobre els noms il·lustres i alguns de més desconeguts que marquen el nostre escenari.

El pots trobar a l’editorial Saldonar.

4. Realismo capitalista: ¿no hay alternativa?

Aquest llibre del teòric britànic Mark Fisher és de fa uns anys, però el pots trobar a les llibreries amb una última edició que inclou en format d’apèndixs propostes per superar el terrible diagnòstic que fa de la nostra era.

Notícies relacionades

Fisher dissecciona els nostres temps d’ansietat i depressió, de consum compulsiu, tant des d’una mirada al nostre ús de la cultura i la nostra forma de vida com des de les polítiques econòmiques que es dicten des de les altes esferes, i, sí, està convençut que tot està interrelacionat.

El pots trobar a l’editorial Cajanegra.