L’‘abril’ celebra els llibres amb una vetllada irrepetible al Dry Martini

La festa del suplement literari de Prensa Ibérica reuneix el món editorial en una cita convertida ja en un clàssic

2
Es llegeix en minuts
JACOBO DE ARCE

Aquest any abril, el suplement de llibres de Prensa Ibérica, complia el seu tercer aniversari i el Dry Martini rebia de la millor manera possible els convidats a la seva festa de Sant Jordi: amb una exposició de fotografies, HOLA! Barcelona, que feia mirar des de les parets a un munt de rostres populars dels 80: Ouka Lele, Ocaña, Nazario, Ángel Casas, Lydia Delgado... Era un bon presagi: una hedonista conjunció de festa i cultura per celebrar que els llibres no són només el seu temps de lectura, sinó també el d’elegir-los, comentar-los, conèixer-ne els autors i, si és possible, prendre una copa amb ells.

Javier de las Muelas, master and commander del Dry Martini, celebrava que la festa d’abril tingués lloc al seu local una vegada més. "És ja un punt de trobada on la gent, a través de les paraules impreses, dels llibres, amb la seva aroma i la seva ànima, troba una excusa per reunir-se en un bar, el lloc on les persones conversen i s’enamoren".

Després d’una jornada maratoniana de llibres i corredisses de parara en parada, tothom volia comentar la jugada i descarregar l’estrès acumulat, que al cap i a la fi la majoria dels presents, escriptors o pencaires del món editorial, eren els que s’havien passat el dia treballant a preu fet perquè fossin els lectors els que disfrutessin.

Entre els primers a arribar, l’escriptora Núria Amat i la seva amiga l’advocada Anna Mañé, les periodistes culturals Anna Guitart i Llucia Ramis, l’editora de Destino Anna Soldevila i una veterana de la comunicació de llibres com Laura Santaflorentina. L’escriptora Pilar Eyre, acostumada als cenacles de poder, se situava a prop dels polítics (n’hi havia de tots els colors), i no gaire lluny era Jordi Soler.

Pl e absolut

La vetllada era un caminar i ensopegar amb escriptors a cada pas: Miqui Otero i Juan Pablo Villalobos van arribar junts i directament a la barra. També circulaven per un espai amb ple absolut Andreu Claret, Rafael Vallbona, Marta Rebón, Karmele Jaio, Pilar Romera, Victoria Bermejo, Ramon Gener, Jordi Puntí i l’editor d’Alpha Decay Enric Cucurella. No hi faltaven noms coneguts de la vida social com Cristina Castañer i l’outsider cultural per antonomàsia, el cineasta Albert Serra.

Notícies relacionades

Idoia Moll, editora d’Alba, ben escortada pel seu autor Carlos Ruiz Caballero, celebrava que la jornada havia anat genial a la parada que la seva editorial havia disposat a la plaça de la Universitat: "Diria que igual o millor que l’any passat, però he d’esperar a veure els números". Era una mica la impressió general: la que aquest any tot havia tornat a sortir bé. No eren gaire lluny d’Idoia el seu germà Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica, i Sergi Guillot, director general de la mateixa empresa.

Álex Sàlmon, director del suplement de llibres d’EL PERIÓDICO i alma mater de la festa, celebrava que cada vegada es vegi més escriptors joves en aquesta cita. Una d’elles era Beatriz Serrano, que ha convertit la seva novel·la El descontento en un dels fenòmens de la temporada. Un èxit, com la festa.