Propostes de Sant Jordi

Sant Jordi 2023: Aquest és el llibre que has de llegir si t’ha agradat ‘The last of us’

  • Sant Jordi 2023: aquests són els 10 llibres que no podràs deixar de llegir

  • Còmic. 12 llibres recomanats

  • Directe: última hora de la festa del llibre del 2023

  • La superilla literària estarà tallada més de 24 hores

  • Història. 6 llibres recomanats per Sant Jordi

Sant Jordi 2023: Aquest és el llibre que has de llegir si t’ha agradat ‘The last of us’

Hbo

3
Es llegeix en minuts

La sèrie ’The last of us’ a HBO Max va acabar ja fa unes setmanes i encara trobes a faltar els seus personatges, la història, la seva forma de representar un món del futur després d’una crisi global. No només pots trobar en altres sèries experiències similars, a continuació et recomanem algunes novetats editorials i llibres clàssics del gènere que pots regalar o comprar aprofitant la diada de Sant Jordi. Volíem proposar-te’n només un, però al final ens hem animat, a veure si trobes el teu.

1. ‘La paràbola del sembrador’/ ‘La parábola del sembrador’

Aquesta novel·la d’Octavia E. Butler és la primera part d’una trilogia inacabada, que va veure la llum per primera vegada fa ja 30 anys i ha sigut reconeguda mundialment, per això la reedició d’aquest any.

Està editada en castellà per Capità Swing, que explica que la història està ubicada a l’estat de Califòrnia en un futur pròxim, i «mostra una societat dividida en tres nivells pràcticament hermètics: els poderosos, amos de l’aigua –l’aigua és un bé de primera necessitat; la seva possessió és un signe de poder i diners–i dels recursos; la classe mitjana, autoprotegits, que intenten reivindicar antigues lleis en desús; i la classe baixa, delinqüents a causa de les seves addiccions o per pura necessitat».

Si vols la versió en català, la té a la venda Mai Més Editorial

Preu: 20 euros en castellà /27,50 euros en català.

2. ‘Pregària per als tímids com els arbres’ + ‘Psalm per als construïts en Terres Salvatges’ / ‘Monje y robot’

Un viatge iniciàtic de dos personatges que es troben en una situació anòmala, en un món imaginari, en què els robots han plantejat un futur que omple d’interrogants més enllà de la humanitat tal com la coneixem. L’obra que ha rebut prestigiosos premis és de Becky Chambers, ha sigut editada en castellà per Crononauta i reuneix dos llibres en un.

En la versió catalana, a càrrec de Mai Més Llibres, es poden trobar amb el títol ‘Psalm per als construïts en Terres Salvatges’ i ‘Pregària per als tímids com els arbres’.

El viatge aquí és cap a enrere, però en un món alternatiu en què els robots d’un planeta anomenat Panga van cobrar consciència, van abandonar les seves eines i van marxar en massa cap a la natura. No els va tornar a veure ningú mai més; van desaparèixer entre mites i llegendes urbanes. Fins que, un dia, la vida de Dex, uni mongi del te, canvia dràsticament amb l’arribada d’un robot. «Aquest ve a complir una promesa: comprovar com li va a la societat humana. I no pot tornar fins a respondre la pregunta: ‘¿Què necessiten els éssers humans?’. No obstant, la resposta canvia segons la persona que la contesti. Dex i el robot hauran de viatjar per Panga per reunir totes les respostes possibles», expliquen els editors.

Preu: 19 euros

3. ‘El llibre blau de Nebo’/ ‘El libro azul de Nebo’

La novel·la de Manon Steffan Ros també compta amb una parella protagonista, en aquest cas un nen que veiem créixer, Siôn, i la seva mare, Rowenna. La família sobreviu a una catàstrofe que deixa el món inhabitable, i ho fan anotant en un quadern tot el que passa des del moment zero, que els va atrapar en un petit poble, i com van arribant a la conclusió que s’han quedat sols al món.

Sense electricitat ni tecnologia moderna, han de tornar a les maneres velles de viure de la terra, desenvolupant nous recursos.

Preu: 18 euros

4. ‘Cenital’

El llibre d’Emilio Bueso explica la història d’una altra societat postapocalíptica, que viu en una ecoaldea després del col·lapse del sistema econòmic per l’esgotament del petroli. Arrenca a les Illes Canàries el 2007, i els seus personatges deambulen per un món on la violència està relacionada estretament amb el progrés.

Notícies relacionades

L’obra va rebre el premi Celsius de la Semana Negra a la millor novel·la de ciència-ficció, fantasia i terror, i Valdemar l’ha reeditat amb fragments que no incloïa la primera versió.

Preu: 14 euros