Els polítics escalfen motors entre llibres, roses i sondejos

Salvador Illa, Jéssica Albiach, Alejandro Fernández i Carlos Carrizosa assisteixen a l’acte literari festiu d’EL PERIÓDICO

Els polítics escalfen motors entre llibres, roses i sondejos

QUIM BERTOMEU CARLOTA camps

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poc abans de 48 hores per a l’inici de campanya electoral a Catalunya i després d’una jornada enfeinada de roses i llibres pel centre de Barcelona, dirigents polítics i alguns dels candidats a les eleccions catalanes del 12 de maig van tancar la diada de Sant Jordi amb la festa d’Abril, el suplement literari de Prensa Ibérica (empresa editora d’EL PERIÓDICO). Malgrat les atapeïdes agendes en una jornada com la d’ahir, i més encara a les portes de la campanya electoral, dirigents de pràcticament tots els partits van trobar un forat per brindar a la cocteleria del Dry Martini amb escriptors, editors i una llarga representació del món artístic, juntament amb la plana major del grup editor i d’aquest diari.

Entre les autoritats va destacar la presència del delegat del Govern, Carlos Prieto, així com l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i les tinentes d’alcaldia Laia Bonet i Maria Eugènia Gay. També van acudir a la cita fins a quatre dels caps de llista en els pròxims comicis: Salvador Illa (PSC), Jéssica Albiach (Comuns), Alejandro Fernández (PP) i Carlos Carrizosa (Cs), juntament amb els diputats de la passada legislatura David Cid i Daniel Serrano, i els líders municipals de Junts, Xavier Trias, i del PP, Daniel Sirera. L’exconseller Santi Vila tampoc es va voler perdre l’esdeveniment. Qui no va poder estar present és el president i candidat a la presència per ERC, Pere Aragonès, que està de viatge a Irlanda del Nord per exhibir suports internacionals en un acte de precampanya a Belfast.

A propòsit de les enquestes

Notícies relacionades

No tots van poder parlar entre ells perquè les atapeïdes agendes d’actes i entrevistes van fer que anessin arribant i marxant gradualment, però la conversa més freqüent entre els polítics va ser sobre les enquestes. Especialment la d’EL PERIÓDICO, que consolida el PSC en primera posició, seguit de Junts, que pren la davantera en el seu particular pols amb ERC. Tots van coincidir que els números amb què treballen les seves formacions són millors per a ells i es mostraven optimistes amb els resultats que aspiren aconseguir el 12 de maig.

Els candidats s’hi juguen molt en aquests comicis de maig: alguns la supervivència, d’altres la victòria i també n’hi ha que aspiren a treure escons que els facin decisius en el tauler de la governabilitat.