Investigació en marxa

Agressió sexual al riu Llobregat: presó preventiva per a un atacant identificat setmanes després

Els Mossos van detenir l’individu quan la víctima denunciant el va reconèixer als vint dies de l’atac

Agressió sexual al riu Llobregat: presó preventiva per a un atacant identificat setmanes després

Jordi Surroca

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Dijous, 9 de març del 2023. Una noia de menys de 30 anys va escoltant música, cap a les cinc de la tarda, per una solitària zona del parc fluvial del riu Llobregat direcció Sant Boi de Llobregat. Un home corpulent se li aproxima per l’esquena, li fica els dits entre les natges i, al girar-se ella a conseqüència dels tocaments, ell es mostra amb el penis fora.

Al mirar de fugir, l’agafa de la roba, l’empeny i la tira a terra. Els crits de la noia durant el forcejament, mentre l’atacant, després de ficar-li els dits a la boca, mira de fer-la callar i li dona cops de puny a l’esquena, criden l’atenció d’un tercer noi que també passeja per l’espai natural.

La presència d’un tercer pertorba l’agressor, que es posa a córrer, diu ràpidament «perdona, ho sento» i acaba fugint, segons el relat de la denúncia policial davant els Mossos d’Esquadra, a la qual ha accedit EL PERIÓDICO.

Tant els Mossos com el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) assisteixen la víctima, acompanyada ja tant del noi que va presenciar l’agressió com d’una altra noia que passava per la zona. La víctima, en xoc i amb «por de sortir al carrer sola», descriu la denúncia policial, rep la corresponent atenció psicològica.

Identificació tres setmanes després

Dijous, 30 de març del 2023, exactament tres setmanes després de l’agressió. La víctima, juntament amb el seu pare, identifica d’esquena l’agressor a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Des d’aquest punt el persegueixen fins a un domicili. Durant el trajecte, la víctima es posa en contacte amb els Mossos.

El pare de la víctima entra al domicili al qual havia anat a parar l’agressor, on descobreix que estava perseguint una nova noia, que aconsegueix escapar-se d’allà. A l’aconseguir el pare que l’agressor surti també del domicili, aquest intenta novament escapolir-se. Amb una gran diferència: en aquesta ocasió, els Mossos l’esperen a la cantonada per detenir-lo.

Notícies relacionades

Tal com confirmen fonts dels Mossos d’Esquadra, la detenció de l’individu –un «home, possiblement del Pakistan o l’Índia, d’uns 30-35 anys d’edat, d’1,85 metres d’alçada», diu la denúncia– es va fer efectiva aquell mateix dijous, 30 de març, per presumpta agressió sexual. Després que la víctima ratifiqués la seva identitat en una roda de reconeixement, el subjecte va passar a disposició judicial.

Mentre es dilucida la investigació, el jutge, a l’observar indicis delictius, ha decretat la presó preventiva per al presumpte autor dels fets, certifiquen fonts dels Mossos d’Esquadra.