Transport i mobilitat

Comença a funcionar el tercer sortidor de gas natural comprimit a l’ecoàrea Can Calderon de Sant Boi

L’espai era inicialment un aparcament per a camions que ha anat incorporant altres serveis

Comença a funcionar el tercer sortidor de gas natural comprimit a l’ecoàrea Can Calderon de Sant Boi

Ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ecoàrea de serveis Can Calderon de Sant Boi de Llobregat (Barcelonès) compta ja amb tres sortidors de gas natural comprimit (GNC). Aquest espai municipal, impulsat per donar resposta a les necessitats del sector transportista, «és l’únic de Sant Boi on s’ofereix aquest tipus de combustible i un dels punts amb més capacitat de servei de tot l’entorn», comenten des del consistori.

L’ecoàrea de Can Calderon comptava des del 2021 amb dos sortidors de GNC i aquest mes d’octubre s’ha posat en funcionament el tercer, tenint en compte la previsió de creixement en l’ús d’aquest tipus de combustible. «És un pas més en l’aposta municipal per l’ús d’energies alternatives més netes de cara a millorar la qualitat de l’aire i la salut de les persones», afegeixen des de l’Ajuntament de Sant Boi.

Com a combustible per al transport, el GNC és una «alternativa més sostenible que combustibles fòssils convencionals com la gasolina o el dièsel». Així, també l’ajuntament utilitza aquest tipus combustible, dins del procés d’«ambientalització» de la seva flota, a molts dels vehicles destinats a les tasques de neteja viària i recollida selectiva de residus.

L’ecoàrea compta amb una superfície de 16.200 m² on s’ofereixen de manera ininterrompuda (24 hores, 365 dies a l’any) serveis per al sector transportista. L’agrupació de les empreses municipals de Sant Boi, AEMAS, gestiona l’espai mitjançant l’empresa Claus.

A més dels tres sortidors de GNC, hi ha també punts de càrrega elèctrica ràpida i semiràpida, subministrament d’Adblue i gas liquat del petroli (GLP), rentat automàtic per a turismes, autocars i camions, gasolinera per a vehicles de gasoil i gasolina i un aparcament amb 150 places per a vehicles industrials.

Notícies relacionades

L’ecoàrea de serveis Can Calderon va ser inicialment un aparcament per a camions que, amb el pas dels temps, va anar incorporant altres serveis dirigits al sector transportista (com la gasolinera i el túnel de rentat).

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO de Sant Boi