PROMOCIÓ DEL TALENT LOCAL

El Festival Altaveu de Sant Boi reivindica el paper de la música com a eina de denúncia

Del 7 al 9 de setembre la ciutat acullirà la 30a edició del certamen, que inclourà com a novetat un guardó a les lletres amb missatges reivindicatius

21371301 1814766705218785 6708304106094253903 n

21371301 1814766705218785 6708304106094253903 n / Xavier Mercade

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 7 al 9 de setembre Sant Boi acull la 30a edició del Festival Altaveu, un esdeveniment que pretén ser un aparador de noves i interessants propostes musicals i de promoció del talent local i internacional.

El certamen va més enllà de les actuacions en directe i s’ha constituït com un festival de referència. Ha teixit al seu voltant una programació complementària molt completa, que inclou la projecció de documentals, exposicions, xerrades, una fira del disc i del llibre i activitats familiars.  

Malgrat la necessitat de mirar al passat, l’Altaveu aposta per ser un aparador de novetats i interessants propostes musicals. Així, a més de donar cabuda al talent local, el festival continua equilibrant el cartell amb noms internacionals i prioritza la qualitat per damunt de tot.

Com cada any i junt amb els grups principals, el públic tindrà l’ocasió de veure en directe els finalistes de l’Altaveu Fronterala secció competitiva de bandes emergents que des de 1993 sorprèn tots els assistents. Noms com Love of Lesbian, Sidonie, Manos de Topo o D’Callaos van ser elegits en el certamen quan van iniciar els seus respectius projectes musicals.

Diverses novetats

A més, durant l’esdeveniment s’entregaran de nou els Premis Altaveu de la música catalana, que des de 1989 reconeixen el treball d’artistes, entitats i iniciatives que de manera destacada han contribuït a l’enriquiment del panorama musical català en els últims dotze mesos.

Com a novetat, aquest any s’incorpora un nou guardó que premiarà aquelles veus que se serveixen de la lletra de les cançons per comunicar, denunciar o expressar un missatge, i recordar així el sentit fundacional del festival: la cançó d’autor i de protesta. 

Una altra de les principals novetats d’aquesta edició serà el rodatge d’un documental produït per Tots Sants que s’estrenarà en l’edició 2018 del festival In-Edit de cinema i documental musical, així com l’exposició retrospectiva de cartells amb textos del periodista musical Jordi Bianciotto.

Una aposta pel talent local

L’Altaveu vol consolidar en aquest 30è aniversari la seva aposta per reivindicar el teixit creatiu local, iniciada l’any passat amb el plat fort del ‘Regira’, un espectacle multidisciplinari de producció pròpia que va unir el talent de diferents artistes locals.

En aquesta línia, l’edició d’aquest any prepara un espectacle propi que unirà artistes catalans reconeguts amb músics locals, amb la veu com a element transmissor d’un missatge universal compromès amb els valors socials i les llibertats vinculades als drets essencials.

Després de 30 edicions el festival torna a les seves arrels, al seu punt de partida, a la veu. L’espectacle portarà el nom ‘Alça la veu’ i comptarà amb l’artista samboiana Dol Beltrán com a mestra de cerimònies.

Notícies relacionades

L’Altaveu vol així continuar consolidant-se com un certamen de referència en el panorama musical, com el festival més antic de Catalunya celebrat de manera ininterrompuda des de 1989.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA