Sanitat
Aquests són els millors hospitals catalans per fer el MIR
L’enquesta del sindicat, que han respost 427 residents, pregunta aspectes com els horaris i descansos, la quantitat de guàrdies mensuals, el temps destinat a la formació, entre d’altres

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell, el de Terrassa i el del Mar de Barcelona són els tres centres més ben valorats pels metges interns residents (MIR) per les seves condicions laborables i retributives, mentre que els pitjors són el Joan XXIII de Tarragona, Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat i Germans Trias de Badalona.
Són els resultats d’una enquesta feta pel sindicat Metges de Catalunya (MC) als residents amb l’objectiu d’elaborar un llistat dels hospitals i unitats docents d’atenció primària del territori en funció del seu respecte pels drets laborals i formatius dels futurs especialistes.
L’enquesta del sindicat, que han respost 427 residents (el 10% de tots els MIR a Catalunya), pregunta aspectes com els horaris i descansos, la quantitat de guàrdies mensuals, el temps destinat a la formació, la qualitat de la supervisió o els seus drets retributius, tant en atenció primària com en hospitals.
Els resultats de l’enquesta
Segons la mitjana de puntuacions obtingudes, els tres hospitals grans –amb més de 100 residents a la plantilla– que obtenen millor valoració són l’Hospital del Consorci Sanitari de Terrassa (CTS), el Parc Taulí de Sabadell i el del Mar, a la capital catalana.
A la part de baix del llistat, els de menor puntuació són el Joan XXIII de Tarragona, Bellvitge de l’Hospitalet i Germans Trias de Badalona (Barcelona).
Entre els hospitals petits –amb menys de cent residents–, els més ben valorats són Figueres (Girona), Mollet del Vallès (Barcelona) i Pere Mata de Reus (Tarragona), i els de pitjor puntuació són Vic (Barcelona), Verge de la Cinta de Tortosa (Tarragona) i el Centre d’Oftalmologia Barraquer de Barcelona.
Quant a l’atenció primària, també figura en les primeres posicions el Consorci Sanitari de Terrassa –en aquest cas els CAPs–, juntament amb el centre ACEBA de Barcelona i la unitat docent d’Atenció Familiar i Comunitària (AFiC) de Girona, i els pitjors són l’AFiC de Tarragona i de Lleida i el Consorci Sanitari del Maresme (Barcelona).
Notícies relacionadesD’altra banda, l’estudi demostra que 16 centres no asseguren als MIR el dia de descans posterior a una guàrdia de 24 hores i 10 no garanteixen un descans setmanal mínim de 36 hores ininterrompudes.
Per a MC, les dades de l’enquesta acrediten que, en molts casos, les condicions laborals dels residents «necessiten millorar», especialment en aquells aspectes relacionats amb el dret al descans i la conciliació.
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Habitatge turístic Multes de fins a mig milió d’euros per als propietaris d’habitatges que no realitzin aquest tràmit
- Accident Dos vianants ferits en ser atropellats per un autobús H12 a la Gran Via de Barcelona
- Festivals Cancel·lat el concert de Fito Páez que havia d'inaugurar el festival de Cap Roig
- Una genial Vicky López gaudeix a la ‘platja de Berna’
- El 50% de les assegurances a Espanya es contracten a través de mediadors
- Espanya ultima l’esborrany de l’estratègia espacial per créixer a la UE
- Un accident de trànsit acaba amb la vida de Diogo Jota
- El Tour es prepara per al duel entre Pogacar i Vingegaard