El Clínic i la Fundació BBVA llancen una web de salut fiable

PortalCLINIC compta amb la participació de 200 professionals i uns 70 pacients

La iniciativa pretén aportar una referència segura davant altres continguts confusos

zentauroepp42237920 presentacion web portal clinic  foto ferran sendra180221113528

zentauroepp42237920 presentacion web portal clinic foto ferran sendra180221113528 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

L’Hospital Clínic de Barce-lona i l’entitat bancària BBVA han creat el PortalCLINIC, una pàgina web d’informació de salut, avalada amb la participació de 200 professionals d’aquest centre mèdic a més a més d’uns 70 pacients i familiars. El director general de l’Hospital Clínic, el doctor Josep Maria Campistol, el president de la Fundació 

BBVA, Francisco González, el director mèdic del centre, Antoni Castells, i el director de la fundació bancària, Rafael Pardo, van presentar ahir a Barcelona aquest nou portal.

El BBVA ha recolzat amb 1,4 milions d’euros la posada en marxa de PortalCLINIC, Informació que et cuida, i ho continuarà fent «a llarg termini, amb convenis a tres o cinc anys» i mig milió d’euros anuals, per facilitar l’actualització de les informacions que hi ha incloses, va informar Rafael Pardo.

Tres anys

En el desenvolupament del portal, que es pot consultar en català, castellà i anglès, han participat més de 200 professionals de tots els àmbits del Clínic en els últims tres anys i també familiars i pacients. En una primera fase, aquest nou instrument d’informació de salut s’estructura en 63 continguts, dels quals 34 versen sobre malalties concretes, 10 sobre proves i tractaments i 19 sobre continguts de salut, va explicar el doctor Castells.

Entre altres, s’inclouen malalties greus, com l’infart, l’ictus o el càncer de pulmó; altres amb una alta prevalença, com la hipertensió arterial o la diabetis; trastorns vinculats a grups d’edat, com l’autisme en els nens o la degeneració macular associada a l’edat; i a les dones, com l’osteoporosi, o als homes, com la disfunció erèctil.

Compartir coneixement

L’objectiu del portal és, segons va assegurar Josep Maria Campistol, que els pacients i els seus familiars que busquen informació a la xarxa d’una malaltia o prova puguin consultar el nou portal i hi trobin «informació fiable, de qualitat, i d’aquesta manera ajudar-los a tenir un paper actiu en la cura de la seva salut». «PortalCLINIC neix amb la vocació de compartir el coneixement dels nostres professionals amb la ciutadania i mantenir-lo viu, mitjançant l’actualització i la incorporació de continguts de manera constant», va considerar.

Francisco González va opinar que en el nou portal «es donen els requisits de fiabilitat basats en una de les millors institucions clíniques», com és l’Hospital Clínic.

Notícies relacionades

Els continguts inclosos en la primera fase del portal es recolzen amb vídeos de metges, infermeres, pacients i familiars que expliquen i narren els seus coneixements i experiències en primera persona, un element que busca «atenuar la incertesa dels nous pacients» acabats de diagnosticar, va dir Castells.

Aquesta iniciativa, a més a més d’apoderar els pacients i familiars amb una informació més extensa, aposta per ser el contrapunt «a altres tipus d’informació que poden confondre el  pacient», va indicar Antoni Castells, en referència, sense mencionar-la, a una trobada celebrada recentment sobre teràpies alternatives que va ser denunciada pel Col·legi de Metges de Barcelona i sancionada per la Conselleria de Salut.