Altres fonts d'aquest mineral

El iogurt. Farina de blat de moro. Les maduixes. Els 'frijoles'. Els nabius.

1
Es llegeix en minuts

Un sol got de iogurt aporta la meitat de la quantitat diària

de iode recomanada per a un

adult, aproximadament. Aquest aliment probiòtic -amb microorganismes vius que continuen actius a l'intestí- és aconsellat per millorar, restaurar i sanar la flora intestinal, a més a més d'ajudar a millorar la salut de la pell.

Tots els aliments que continguin farina de blat de moro, ja siguin plats dolços o salats, aporten una gran quantitat de iode al cos. Depenent del terreny del qual es tregui el blat de moro per fer aquesta farina, aquest aliment contindrà més o menys quantitat de mineral, encara que la mitjana se situa en uns 80 mil·ligrams per cada 100 grams de producte.

Una fruita com la maduixa aporta, per una ració d'uns 100 grams, un total de 13 mil·ligrams de iode. Es recomana que les maduixes siguin fresques i, sobretot, orgàniques. Altres varietats de fruita, com les prunes de coure i els plàtans,

també afegeixen aquest mineral a l'organisme, però en una quantitat més baixa que les maduixes.

Notícies relacionades

Totes les varietats de 'frijoles' són una gran font de iode encara que destaquen per sobre de tots els blancs. Així, en mitja tassa d'aquest llegum s'hi troben 32 mil·ligrams de mineral. A més a més, els frijoles aporten una gran quantitat de carbohidrats, de proteïnes, de fibra, de greix, calci i ferro, fonamentals per a l'organisme.

Molt nutritius i una gran font d'antioxidants, els nabius són també un aliment que aporta una gran quantitat de iode al cos. Així, excloent els productes procedents del mar, és un dels aliments que proporcionen més quantitat d'aquest mineral, al voltant d'uns 400 mil·ligrams per cada 100 grams d'aquest producte.

Temes:

Malalties +Salut