Taxes Municipals

Sabadell aprova incrementar un 3,7% els impostos per al 2022

El consistori assegura que l’impacte a les butxaques dels sabadellencs serà mínim

Sabadell aprova incrementar un 3,7% els impostos per al 2022

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant un ple extraordinari celebrat aquest dimecres, el Govern socialista de Sabadell (Vallès Occidental) al costat del seu soci extern Junts per Sabadell ha aprovat provisionalment incrementar els impostos municipals per al 2022. El conjunt d’impostos, taxes i preus públics municipals tindran un increment del 3,7%.

Davant les crítiques d’ERC, Crida i Ciutadans, que reclamen que els impostos es congelin, el govern local ha assegurat que «es tracta d’una mesura imprescindible per continuar prestant els serveis de qualitat que la ciutadania necessita, alhora que busca prioritzar l’equilibri entre la despesa pública i la solvència».

Un increment per sota de l’IPC

Un increment per sota de l’IPCA més, el consistori ha destacat que l’increment es troba per sota de la inflació de preus, ja que la previsió de l’IPC per a finals d’any ronda el 4%.

Segons l’Ajuntament, l’impacte a les butxaques dels sabadellencs serà mínim. En termes absoluts, l’increment previst representa 13 euros a l’any pel rebut mitjà de l’IBI residencial, que ara se situa en 360 euros a l’any. Quant a la taxa de residus residencial, la taxa mitjana actual és de 72 euros i l’increment proposat suposaria menys de 3 euros a l’any.

La taxa de terrasses es redueix

Notícies relacionades

La taxa de terrasses es redueixL’increment general, no obstant, no s’aplica a les taxes vinculades amb el cementiri, que pugen un 2,7%, ni a la taxa de llicències d’activitat i a l’impost de vehicles, que mantenen els tipus i no pugen. A més, es manté la reducció del 75% en la taxa de terrasses, fins al 30 d’abril, quan acaba la campanya d’hivern 2021-2022.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO