On Catalunya
MALETES A PUNT
Romain Fornell trasllada el restaurant Caelis a l'Ohla Hotel

lmmarco36547554 romain fornell del restaurante caelis foto ferran nadeu161207193417 /
El cuiner Romain Fornell fa les maletes per viatjar d’hotel en hotel, del Palace a l’Ohla de la Via Laietana: «Trasllado el Caelis». ¡Gran notícia per als amants de les intrigues gastro! Són només 600 metres de distància a peu, però mitja vida: fa 17 anys que defensa la bandera palatina. El restaurant, amb una estrella, va trobar aixopluc al Palace el 2001 –llavors, Ritz–, quan pertanyia a Husa, establiment ara en mans de l’empresari Ali Haddad.
¿Data del moviment estratègic? «No està decidida», ha explicat el xef nascut a Tolosa, nét del senyor Ricardo de La Coma i la Pedra. El Caelis sortirà del Palace –ja ho ha comunicat a la Michelin, ¡que ho recull a la nova edició!– però Romain està disposat a quedar-s’hi: «Em queden cinc anys de contracte».
¿Què significa? «Que el Caelis se’n va, però negocio amb la propietat del Palace què es pot fer a l’espai». És a dir, que allà on ha regnat el Caelis hi resisteixi, per exemple, un bistrot. O, senzillament, que es posin d’acord, rescindeixin el contracte i Romain entregui les claus.
Fatima Soler, subdirectora del Palace, respon per correu: «En el seu moment i en el termini establert es va comunicar al restaurant Caelis que a finals d’any s’acabava la relació que té amb el nostre establiment».
Els amos de l’Ohla estan acostumats al caliu de les estrelles: a l’hotel de la Via Laietana hi van allotjar el Saüc de Xavier Franco –relació que va acabar malament– i en el de l’Eixample el Xerta de Fran López acaba de ser tocat amb la vareta de la guia. Aviat sumaran el Caelis a aquesta Via Làctia de butxaca: «Llogaré els espais de restauració».
Notícies relacionadesRomain ultima per passat festes la reobertura de Casa Leopoldo amb Òscar Manresa, amb qui comparteix el Joëls’s Oyster Bar i aventures passades, com aquella de velluts i gintònics als baixos del Palace. Com succeeix amb la majoria de projectes, la bona voluntat ensopega amb les obres. La rehabilitació de la cua de toro s’haurà d’esperar.
Adéu, macarrons amb llamàntol. Es fon el cub de gel amb vichyssoise i caviar: «Em fa il·lusió recomençar. Escoffier tenia sentit al Palace. Faré una proposta més contemporània sense perdre el toc francès». Així doncs, bon voyage.
- Fruites d’estiu ¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta
- Religió L’escàndol de les religioses intervingudes amenaça el ‘boom’ dels retirs secrets
- La banca espanyola supera el test d’estrès amb reserves sobre el Sabadell i Unicaja
- Escalada diplomàtica Trump envia dos submarins nuclears a prop de Rússia
- Mobilitat Les obres de l’L4 segueixen el ritme previst i ja arriben al 60% de la renovació
- Accident Mor l’exvicerector de la UB Gaspar Rosselló al relliscar i precipitar-se en una cala a Mallorca
- Labubus 48 hores d’espera per un Labubu de Pop Mart: «Hem dormit amb cartrons per revendre’l pel doble»
- Viatge oficial del president Illa reforça la relació amb la Xina i torna a Catalunya amb una nova inversió de Chery
- CV Capital cultural, estigma, precarització: ¿Per què alguns polítics menteixen en els currículums?
- «Vam mirar de treure els nostres diners però ja no va ser possible» Unes 30 famílies de Tarragona i Barcelona denuncien una «estafa» de dos milions d’euros a càrrec d’un grup inversor