Feijóo acusa el PSC d’«entregar» el Govern a l’independentisme

El líder popular critica que Illa no vulgui pactar amb el PP i demana al partit, que acusa de «separatista», que «deixi d’enganyar» els catalans

Feijóo acusa el PSC d’«entregar» el Govern a l’independentisme

GISELA BOADA

3
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

Ja a l’equador de la campanya de les eleccions catalanes, a ningú l’ha sorprès que el PP hagi triat la ciutat de Badalona per acollir l’acte central d’aquesta carrera fins diumenge. Feu inexpugnable dels populars a Catalunya, els veïns de la ciutat capitanejada amb majoria per Xavier García Albiol –alcalde del municipi des del 2011, amb una interrupció entre 2015 i 2020– van rebre ahir el president del PP, Alberto Núñez Feijóo i al candidat a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, amb un bany de masses de més de 3.000 assistents al crit de «Feijóo president».

El mateix Albiol, present en l’acte, va prendre la paraula per primera vegada en aquesta campanya, i després de fer broma sobre que Feijóo no ha fet «un acte així [de multitudinari] ni a Galícia», es va dirigir als badalonins, als quals va posar com a exemple que «arriscant-se a votar coses diferents», es poden aconseguir resultats «millors». El mateix que va demanar a la resta de catalans per al 12 de maig: «Ja sé que alguns mai heu votat el PP en unes autonòmiques», però, «els convido a provar-ho», va indicar.

Recollint el fil del relat de l’alcalde, Feijóo va prendre Badalona com «la mostra» que «Catalunya no està condemnada a repetir cada vegada el mateix», en al·lusió als governs independentistes, i que mereix «una política diferent» que parli de «problemes concrets» i de «solucions eficaces». Tot això s’ha d’aconseguir, va apuntar, «llançant el separatisme» i «els seus amics», amb referència al PSC, als que va considerar «part del procés»: «Nosaltres no som separatistes, ells sí. ¡Que ho diguin!», va etzibar.

Vot fugat a Cs i Vox

Feijóo no va donar treva als socialistes, sinó que va elevar el to amb la intenció d’acaparar el vot que s’havia fugat a Cs i Vox en altres conteses electorals. Així, va reiterar que el partit de Pedro Sánchez i Salvador Illa «ha enganyat» els seus votants, intentant «dividir i enfrontar» la gent, donant a ERC i Junts un «baló d’oxigen» quan «estaven a les últimes». «Ho va fer només perquè li interessava al PSOE», va sentenciar, i va afegir que ara «Espanya té el Govern més feble de la història».

Sobre l’Executiu central, Feijóo va recordar que el PP està a l’oposició «després d’haver guanyat eleccions», fet amb què va ironitzar: «És un missatge de democràcia i maduresa».

En aquest sentit, el líder nacional dels populars va criticar que el PSC es negui a asseure’s a parlar amb ells, acusant el partit d’estar «obligat a aplaudir» Sánchez: «Pacten amb els separatistes i es neguen a pactar amb nosaltres», va lamentar. «Si [el PSC] els va entregar el Govern de la Generalitat sense queixar-se en cinc minuts, ¿per a què ha servit votar el PSC a Catalunya? Per a res, només serveix per fer el que mani Sánchez», va inquirir, demanant el vot per a Fernández als socialistes indecisos, a qui va advertir que «el PP no ven votants com Illa, ni ven el seu país com Sánchez».

La recepta d’Albiol

Fernández, per la seva banda, va defensar que vol exportar a tot Catalunya la gestió que ha fet el PP a la tercera ciutat més gran de la comunitat.

Notícies relacionades

La «recepta d’Albiol», assegura, és aquella amb la qual un polític «s’implica personalment i físicament» amb els seus ciutadans, una cosa que ell es proposa emular des del Govern posant especial èmfasi en la lluita i la mà dura contra l’okupació i la delinqüència. Fernández va remarcar que el dirigent municipal fa «una feina incansable, amb compromís i respecte a la paraula donada», les claus, va dir, que li permeten mantenir la majoria popular a Badalona

«Tolerància zero amb okupes i amb els delinqüents multireincidents, aquesta ha sigut la recepta [d’Albiol] i jo em comprometo a fer el mateix a Catalunya», va sintetitzar el candidat popular a la Generalitat, que també va augurar la presidència espanyola del PP més aviat que tard. «El vot ens iguala, als rics, als pobres, als empresaris, als treballadors, als polítics, als que no ho són...», va concloure Fernández. «És el moment que heu esperat una dècada, el moment del canvi», va reblar, demanant el vot a la seva campanya, com a sinònim de vot a la «seguretat», al «creixement» i a l’«ocupació».