Tradicions

¿Utilitzes corbata diàriament? Compte, pot ser perillós

Aquesta peça és un distintiu d’elegància, però podria ocasionar riscos a alguns sectors de la població

¿Utilitzes corbata diàriament? Compte, pot ser perillós
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En molts oficis, encara és gairebé obligatori vestir diàriament amb corbata. Una regla no escrita. Un símbol d’elegància. Directius, banquers, els membres del Govern, asseguradors, etcètera. Un distintiu que podria ser perillós per a algunes persones.

Analitzarem diversos motius pels quals podrien ser un risc per a la nostra salut. Però abans d’això has de tenir clar que si sents simptomatologia similar als marejos o cefalees, el primer pas ha de ser treure’s la corbata. És un avís del cos.

Notícies relacionades

D’una banda, el seu teixit i posició provoca que la corbata acumuli molts bacteris o virus. Després de viure una pandèmia, i haver utilitzat mascareta durant molts mesos, hem començat a conscienciar-nos sobre la importància de la prevenció.

D’altra banda, els investigadors han arribat a la conclusió que portar la corbata atapeïda durant tot el dia pot reduir la quantitat de flux sanguini que arriba al cervell i, tot i que generalment no suposa un problema, sí que podria ser-ho per a persones que tenen alguna malaltia cardiovascular.