¿I si fóssim ‘Sálvame’?

‘Ni que fuéramos’, la tornada del mític programa a YouTube i Twitch, ha obtingut amb els seus dos primers programes unes notables dades d’audiència. I els protagonistes ho han aconseguit amb pocs recursos i a força de moltíssim talent. Aquesta és la clau.

¿I si fóssim ‘Sálvame’?

Laura Fa

3
Es llegeix en minuts
Laura Fa
Laura Fa

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

Ni que fóssim... ¡Xxxt! Ha tornat Sálvame. Sí, no s’anomena així, però ¡és igual! Ha tornat el seu esperit i, amb aquest, la tele en la qual passen coses. Perquè aquesta és la diferència: hi ha moviment, hi ha espectacle, hi ha atreviment i hi ha transgressió i enginy. Els que ens dediquem a la televisió fa molts anys que mirem el món digital com una cosa que ve per quedar-se, com un ens que ens absorbirà. No sabem com ni quan, però passarà. Bé, no és que passarà, és que ja està passant. En certa manera, les Mamarazzis ja ens movem en aquest nou àmbit i a poc a poc conviurem tots junts i en sintonia, la tele convencional i la tele del món digital.

Els de Sálvame en volen ser els pioners. I sembla que ho aconseguiran. De moment, en aquesta primera setmana, els resultats els han acompanyat, amb pocs recursos però molt talent. Moltíssim. Aquesta és la clau, el talent de la gent que es veu i de la que no es veu.

Les Mamarazzis tenim clar que els primers dies han sigut un èxit, però ¿què n’opinen ells? María Patiño, molt emocionada, ens confessa: "Torno a vibrar amb la meva feina, és un autèntic regal". La presentadora ha notat la resposta del públic i assegura que "és al·lucinant com s’hi està sumant la gent". Kiko Matamoros, per la seva banda, també ha parlat amb nosaltres. Sí, ell també, malgrat les polèmiques d’altres èpoques. Kiko, molt més bel·ligerant, ho té clar. "Hem anat a la guerra amb arcs i tirador, però la guanyarem". Volen guanyar la cadena del davant (així anomenen Telecinco) i, per al públic, tot el que siguin enfrontaments, és motiu per enganxar-se.

La il·lusió per aquesta nova etapa es respira a la redacció. David Valldeperas, director de l’invent, assegura que "veure com la gent s’afegeix a aquest experiment ens dona molta felicitat". A més, segons Valldeperas, "les dades són molt sorprenents i estem molt agraïts, però, a mi, el que més m’està agradant és que els col·laboradors brillen de la mateixa manera que en un plató ple de recursos i tecnologia". Alguna cosa ens diu que aquesta gent torna a fer història.

La cotitzada entrevista de Silvia Caballol.

Espejo público es va apuntar ahir una bona exclusiva. El programa ha pogut entrevistar Silvia Caballol, dona del polèmic bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell. La catalana va anunciar fa setmanes que només parlaria per a un mitjà en català, per a un altre d’àmbit nacional i per a un mitjà internacional. L’elegida ha sigut Susanna Griso en una entrevista en la qual Caballol ha matisat cada un dels punts polèmics de la seva relació. El que hi podem afegir les Mamarazzis, i ho sabem de primera mà, és que Caballol ha rebutjat moltíssims diners per asseure’s en un plató. Només parlarà, a partir d’ara, amb un mitjà internacional i, si les negociacions arriben a bon port, la seva història d’amor serà plasmada en un documental. Un èxit assegurat.

Notícies relacionades

Món de valents.

El Maestro Joao ha sorprès tothom a l’anunciar que transicionarà a dona i que a partir d’ara es dirà Benita. Ho explicava al programa Baila como puedas (La 1): "Jo porto a dins, en la meva ànima, una dona". Les Mamarazzis hem volgut parlar amb altres dones que també han transicionat, però només Amor Romeira ens ha donat resposta. La canària coneixia les intencions del seu amic. "Em sembla un acte de total valentia; cal lluitar per ser feliç", ens ha assegurat. El món és per als valents.