Troben un cadàver a Sant Martí de Centelles i els Mossos investiguen si és la dona morta pel seu marit a Vic

La víctima està desapareguda des del 19 d'abril i el presumpte autor del crim ja està a la presó

Assistents al minut de silenci de Vic per la mort duna veïna presumptament a mans de la seva parella sostenen una pancarta on es pot llegir prou dones assassinades

Assistents al minut de silenci de Vic per la mort duna veïna presumptament a mans de la seva parella sostenen una pancarta on es pot llegir prou dones assassinades / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d'Esquadra han localitzat un cadàver dins el terme municipal de Sant Martí de Centelles (Osona) i investiguen si es tracta de la dona morta pel seu marit a Vic. La troballa s'hauria fet el dijous a la tarda, el cos encara no ha estat identificat i la investigació continua en curs. La policia catalana va detenir l'11 de maig un home de 59 anys a la capital d'Osona relacionat amb la mort de la seva parella, la Rachida, de 51 anys i que estava desapareguda des del 19 d'abril. L'arrest es va precipitar després que els investigadors tinguessin coneixement que l'investigat havia comprat un bitllet d'avió per abandonar el país i viatjar al Marroc. Els Mossos van localitzar indicis biològics a dins del vehicle de l'home detingut.

La desaparició de la dona la va denunciar el mateix detingut el 19 d'abril. En un primer moment, la Unitat d'Investigació de la comissaria de Vic es va fer càrrec de la investigació, però, segons informen els Mossos, des del primer moment es van detectar elements que van fer sospitar que es podia tractar d'una desaparició criminal. Per tot plegat, la Unitat Central de Persones Desaparegudes es va fer càrrec de la investigació i de la posterior detenció.

Notícies relacionades

Segons fonts policials, les diferents gestions realitzades fins ara apuntaven "notables contradiccions" entre la declaració que va fer l'investigat i les diferents declaracions que testimonis del cas han fet durant les darreres setmanes. El jutjat amb competències de violència sobre la dona de Vic va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home El jutjat va rebre l'arrestat i la jutgessa va practicar diverses diligències, entre les quals la declaració dels cinc fills de la parella -quatre majors d'edat i un menor-.

La causa queda oberta per homicidi dolós amb agreujant de parentiu. No consten antecedents judicials de violència entre la parella.